Uzaktan Kumanda

Jul 02, 2007 - 6 Yorum

Bu oyun Kıpırcan’ın devam ettiği müzik dersinde bir parçadan ilham alınarak gerçek hayatta bir probleme çözüm olarak uyarlanmıştır. Yukaridaki videoda da bir uygulamamızı görebilirsiniz. Daha günlerin uzamadığı kış günlerinde, akşam çekilmiş olduğu için biraz karanlık, ama sesten ve gölgelerden anlaşılması lazım.

Sokakta elinizi tutmamakta ısrar eden yavrunuzu uzaktan kumanda ile idare edebilmeniz için kullanabileceğiniz bu oyunu ben Kıpırcan’ımla uzun süredir kullanıyorum. Çok yüksek oranda işe yarıyor. Yaramadığı yerde onu kucağıma alıyorum. Çok ağırlaştığı için ne kadar uzaktan idare edebilirsek o kadar işime geliyor.

Önemli: Bu oyun kalabalık yerlerde çocuğunuza mukayyet olmak için değil sadece hızla koşup yola fırlamaması için veya sizin gitmek istediğiniz yönden başka istikamete yol aldığında sizi takip etmesini sağlamak için kullanılabilir. Kalabalıkta ya ya kemerli bir sırt çantası edinin edinin, ya şu linkteki üründen alın veya kucağınızda taşıyın. Muzurlar 2 saniye içinde gözden kaybolabiliyorlar.

1. Önce uygun bir müzik bulup gün içi evde, müzik çalarken yavrusunuzla evin içinde müziğin hızlı yerlerinde hızlı hızlı koşmayı, yavaş yerlerde yavaş yavaş adım atmayı oyun haline getirin. Yukarıdaki klibe bakıp ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Sizin de onunla oynamanız gerek unutmayın.

2. “Hızlı hızlı” yı hızlı hızlı ve heyecanla, “yavaş yavaş” ı uzata uzata ve sakin söylemeye alışın.

3. 1-2 hafta sonra yürüyüşe çıktığında elinizi tutmamakta ısrar edip başı kesik tavuklar gibi oradan oraya koşuşturmaya başladığında siz de yanında “hızlı hızlı hızlı” diye koşun. Sonra yavaşlaması gereken yerde sakin ve yavaşça “yavaaaş yavaaaaş” diye adımlarınızı yavaşlatın. Çocuğunuz koşmaya başladığında hızla “yavaş yavaş oğlum” diye arkasından bağırırsanız ise yaramayacaktır. Şartlı öğrenme, “yavaş yavaş” ı uzatarak ve sakince söylemenizi gerektiriyor. Önce bir parkta veya sakın bir yolda deneyebilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir:  İşin İçyüzü

4. Yolda oyun oynadığınız için sizin de aynı şekilde hızlanarak yürümeniz ve hatta koşmanız (bacaksızlar nasıl hızlı koşuyorlar!) ve yavaşladığında yavaş yavaş adım atmanız lazım. Sağdan soldan ne derler diye endişelenecekseniz hiç yapmayın daha iyi.

5. Oyun oynadığınızı unutmayın. Çok eğlenceli oluyor aslında.

Umarım işinize yarar.


Etiketler: , ,
Kategoriler: Eğitim

Benzer Yazılar:
  • Çocukları acil durumlar için hazırlamak
  • Çocukları yabancılar konusunda eğitmek
  • Çocuklara günlük program
  • Çocuklar için resimli listeler
  • Albüm çalışmalarım vaaar

  • «       |       »




    "Uzaktan Kumanda" için 6 Yorum yapılmış.

    1. figen says:

      süper bir oyun hemen uygulamam lazım, bizim oğlan için aşırı gerekli. tam senin tabirinle başı kesik tavuk gibi koşuyor kalabalıkta(bu tabire bayıldım hiç aklıma gelmemişti:)bizim bir sorunumuzda elini iki kişi tutunca kendini geriye atıp öyle yürüyor yolda kendince oyunu!tutmak öyle zorki heran kafa üstü gidicek gibi. lütfen bunun için ne yapalım önerilerine ihtiyacım var.hani pratiksin ya eminim bir çözüm bulursun:)..sevgiler.

    2. zeynep says:

      ilerde çok işimize yarayacak galiba. saol pratik anne:))))

    3. Anne ve Bebisi says:

      Pratik anne, supersin maşallah:) Çok teşekkürler:)

    4. ASYA says:

      aslında bunu farkında olmadan yapıyor aileler ben bikaç kere kendi kuzenlerimden görmüştüm..

    5. k.i.s.d. says:

      Çokkk mantıklı, umarım unutmam anne olana kadar. Sanırım sitenizin çıktısını alacağım:)

    6. Selen says:

      🙂 bayıldım bu oyuna. Çok ilginç işe yarıyor oluşu. Çocuklar genelde inatlaşır ve yapmazlar ya denileni… Birlikte yapmak işe yarıyor demek ki.

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne