Balkabağı Çorbası

May 24, 2007 - 2 Yorum

,Bu çorba da Türkiye’deki balkabağı tadında olan burada “Butternut Squash” denen kabaktan yapılıyor. Amerika da kabak tatlısı yapmak isterseniz yine bu butternut squash’ı almanız gerek çünkü burada Türkiye dekine şekil olarak benzeyen kabağın (pumpkin) tadı farklı ve ondan tatlı olmuyor. Butternut squash ın dışını sebze (salatalık) soyacagı ile kolayca soyabiliyorsunuz. İçindeki çekirdekleri çorba kaşığı ile çıkardıktan sonra küp küp doğruyorsunuz.

Balkabağı çorbası

1 ortaboy balkabagı veya butternut squash (tencerenin 1/3ü kadar küçük küp kabak)
2 yeşil elma (resimdeki kırmızı elmaya bakmayın, yeşil olacak)
1 soğan
Tavuk suyu

Her zamanki gibi soğanı doğrayıp yağda çevirdikten sonra soyulmuş ve küp küp doğranmış balkabağı ve elmaları tencereye koyun. Üstüne 4 bardak tavuk suyu ve gerisini 2 parmak üste çıkacak şekilde suyla doldurun. Tuz biber ekleyin. Sebzeler haşlandıktan sorna blendırdan geçirin.

Bonus olarak bir de kabak tatlısı tarifi vereyim

Kabak Tatlısı

1 ortaboy balkabagı veya butternut squash
Bolca şeker

Kabakları büyük büyük doğradıktan sonra yayvan bir tencereye tek sıra dizin. Tencereye sadece ama sadece 1 çay bardağı su koyun. Gözünüze az gelebilir. Kabaklar sonra çokça su bırakıyorlar. Tüm kabakların üstü kapanacak şekilde şeker koyun. Gözleriniz faltaşı gibi açılsa bile korkmayın. Şöyle tatlısı aka aka kabak tatlısı istiyorsanız, kabaklar gözükmeyecek şekilde üstleri kaplanmış olmalı. Sonra kısık ateşte tıkır tıkır pişirin. Kabaklar yavaş yavaş sularını bırakıp şekerleri emecekler. İster dövülmüş ceviz, ister kaymak ile servis yapın. Amerika da kaymak yerine heavy whipping cream i çırparak benzer bir tad yakalayabilirsiniz.


Etiketler: , ,
Kategoriler: Mutfak

«       |       »




"Balkabağı Çorbası" için 2 Yorum yapılmış.

  1. InciK says:

    nefis tarifler bunlar, harikasin… Hemen yapacagim oglanlara.

  2. Pratik Anne says:

    Aslan ile Kaplanima afiyet seker olsun. 🙂

Bir Yorum Yazın