bebeginizle.com

Ürün Değerlendirme – Kullanıp vazgeçemediklerim – Mutfak

Apr 02, 2007 - 5 Yorum

TV de sağda solda reklamlarını görüp büyük hayallerle alıp sonunda hayal-i sükuta uğradığım iki ürün:

*Magic Bullet Blender

Bu aleti bir kere deneyip geri verdim. Sözüm ona hem oğluşa kolayca yemek hazırlayabilecek, yemekleri onun çiğneyebileceği kıvama getirecek, hem de set üstünde çok yer kaplamayacaktı. Set üstünde yer kaplamadı sonuç itibari ile. Fakat ne püre yapma, ne buzlu shake yapma, ne meyve doğrama hiçbir şekilde blend veya chop etme (doğrama) yetisi olmayan bir alet. Özellikle hiç sıvı içermeyen karışımlarda bıçaklar yiyecekleri tepe taklak duran cam bardağın tepesine (çıkarıp masaya koyunca bardağın dibi oluyor) yapıştırıyor. Hatta bir ara alet blend etmeye çalışırken biz de çalkalayarak destek vermeye çalıştık. O bile fayda etmedi. Tepe taklak bir tasarım olması kötü olmuş vesselam. Sanırım bıçakları da çok kalitesizdi. Fiyatı da öyle ucuz sayılmaz. Hiç tavsiye etmem.

*Vidalia veya Progressive marka soğan doğrayıcısı (onion chopper)

Bunu da yemeklere kullandığım soğanları mutfak robotunda doğramaya kalkınca çorba gibi olup suyunu bırakıyorlar. Ona deva olur diye aldım. TV de önceden kesilmiş soğanı aletten tekrar geçiriyorlar herhalde. Öyle soğanın tek parça halinde bıçaktan fırt diye geçtiği çekimler külliyen yalan. Gerçek hayatta o kapağı aşağı indirmeniz için aşağıdaki koşulları bir arada yerine getirmeniz lazım.

1. Soğan veya söz konusu sebzeyi ince ince dilimleyip hazırlamanız lazım. Öyle yarım soğan geçmiyor o bıçaklardan. Bu demektir ki 2 yerine 6 hamle yapacaksınız.
2. 55 kilodan ağır olmanız lazım.
3. İşi yaptığınız setin 55 kilodan fazlasını kaldırabilir olması lazım. Bir anda tüm ağırlığınız ile yüklenmeniz lazım.
4. Kol kası yapmış olmanız lazım.
5. Çıkan “TAK” sesinden rahatsız olunmaması/uyanılmaması için çocukların uyanık olduğu saatte kullanılması lazım.

Lazım da lazım. Bunları yerine getirip, sonra aletin kapağını açmaya çalışıp (takılıyor her seferinde) boşaltıp temizleyip, uğraşacağıma güzel bıçaklarım ile elle doğruyorum. İnanın daha kolay. Hiç tavsiye etmem.

Benzer veya aksi tecrübeleri olanlar yorum kısmı aracılığı ile bunları paylaşabilirler.


Etiketler: ,
Kategoriler: Mutfak

Benzer Yazılar:
  • Cam yağdanlık ve sprey
  • Beğendiğim pratik IKEA ürünleri
  • Cam yağ spreyi şişesi
  • Ürün Değerlendirme: Healthy Juicer meyve sebze sıkacağı
  • Ürün Değerlendirme – Kullanıp vazgeçemediklerim – Mutfak

  • «       |       »




    "Ürün Değerlendirme – Kullanıp vazgeçemediklerim – Mutfak" için 5 Yorum yapılmış.

    1. Açalya says:

      Sen anlattikca benim icim daraldi yahu! hele o sogan dograyicisi seyi ben de gormustum TV’de, a dedim ne iyi…:)) ben gene emektar Phillips chopper’ima devam. Aklima simdi gelmiyor alip da husrana ugradigim birsey. Gelince yazicam.

    2. isitmekaybi says:

      aa ne kadar ilginç şeyler yazıyorsun. eleştirilere açık kaç firma var sence,umarım yazdıklarını dikkate alırlar…svg

    3. figen says:

      iyiki anlatmışsın bende tv’de görüp şu magic bullet’ dan almayı düşünüyordum vay ne pratik diye .pis yalancılar nasılda kandırıyorlar insanı..

    4. Pratik Anne says:

      Isitmekaybi, ben de sizin blogunuzu cok begendim. Cok tesekkurler.
      Figen,
      Valla bazi urunlerde o kadar cok review oluyor ki amazon da sansin 50-50. Deneyince bir bakiyorsun fasa fiso. Magic bullet yerine cuisinart in smart stick setini al.

    5. NihanY says:

      keske bu yazinizi da magic bulleti almadan once okusaymisim. yani soyle elimin altinda olacak, herseyi cirpip bolecek birsey hala bulamadim. cuisinart bildigim kadari ile turkiyede yok ne yazik ki

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne