Ürün Değerlendirme – Hazır paket yiyecekler

Aug 09, 2006 - 0 Yorum

Evde çabuk ve pratik yemek ve tatlı hazırlamak için kullandığım bazı ürünler hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Ben marka olarak Dr. Oetker kullandım ama farklı markaların benzer ürünleri de vardir. Marka karşılaştırması yapmıyorum.

Dr Oetker Aşure:
Bence en başarılı ürün. Lezzeti tutturmalarının yanısıra, yapılması uzun süren bir tatlıyı yarım saatte hazırlama imkanı bulunmaz nimet. Aşure konusunda herkesin zevki farklı olabiliyor ama bence şeker kıvamı tam yerinde olmuş. Belki birazcık fazla portakal tadı ve kokusu var ama o kadar kusur kadı kızında da olur deyip bir poşet açıyorum.
Dr Oetker Sakızlı Muhallebi: Sakız tadı ve kıvamı tam yerinde. Özellikle emzirme döneminde süt olacak diye kendinizi avutarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Dr Oetker Tavukgöğsü: Hımmm, başarılı. Bu da süt yapıyor biliyor muydunuz? 😉
Hazır Toz Sahlep: Kış aylarının vazgeçilmezi.
Dr Oetker Çikolatalı Puding: Çikolata tadını ve kalitesini tam tutturmuşlar. Çikolata krizi zamanı ilaç gibi geliyor.
Dr Oetker Kazandibi: Tadı çok güzel ama dibini karartmayı hiç beceremedim. Muhtemelen benim kabiliyetsizliğim.
Dr Oetker Sütlaç: Tadı güzel. Bence aynı sürede kendiniz de kolayca sütlaç hazırlayabilirsiniz.
Dr Oetker Pratik İkramlar Mücver Un Karışımı: Alırken benim gibi dikkat etmediyseniz, bu ürünün sadece un karışımı olduğunu siz de farketmediniz demektir. Dolayısıyla kutuyu açınca üstündeki eklenecekler listesinde kabaktan tutun, soğan ve maydonozu dahil kendiniz hazırlayıp ekleyeceğinizi görünce kesin bir hayal kırıklığı oluyor. Kendiniz un ve peynir ile girişseniz aynı sürede hazırlanıyor. Karışım öyle ahım şahım bir lezzet de katmamış.
Hazır Köfte Harcı: Hazırlanması çok kolay. Poşeti aç, kıymaya kat, yoğur. Bazı çeşitlerinde baharatı fazla kaçmış olabiliyor. Peynirli köfte o kadar başarılı olmuyor. Fakat ben bu karışımları ve hazır et bulyonlarını kesinlikle kullanmıyorum. Çünkü hepsinde MSG (Monosodyum glukomat) maddesi bulunuyor. Bu yüzden köfte baharatı, soğanı, ekmeği ile kendim hazırlamayı tercih ediyorum. Et suyu için de haşlanmış et veya kemik suyu kullanıyorum.


Etiketler: ,
Kategoriler: Beslenme, Mutfak

«       |       »




Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne