Türk Anneler yürüyor -Turkish Moms in Motion

Aug 03, 2006 - 0 Yorum

Uzun bir süredir yurtdışında yaşayanlar için kurulmuş bir portalın forum sayfalarında diğer anneler ile yazışıyoruz. Çoğumuz ailemizden uzak iken internet sayesinde biz de büyük bir aile olduk. Hepimiz birer teyze olduk, bir sürü yeğenimiz var. Birbirimizle fikir alışverişi yapıyor, dertleşiyor, yardımlaşıyoruz.

Aramızdan bir anne bize öncülük etti. Biz de anneler olarak bir amaç edindik. Amacımız “dünyadaki tüm memeleri kurtarmak”. Anneyiz ya, bizim sembolümüz memeler. Biz de meme kanserini yeryüzünden silmeye (yardımcı olmaya) karar verdik.

Tek başımıza Don Kişot ve Sancho Panza gibi kalkanımızı ve mızraklarımızı kusanıp kanserli hücrelere saldırıya geçemeyeceğimizi farkedip bu işi yapanlara kaynak sağlayan bir organizasyona katıldık. Bu süre içinde çevremde bu hastalıktan şahsen ve dolaylı olarak etkilenen ne kadar çok arkadaşım olduğunu üzülerek gördüm. Şimdi hepimiz Avon’un düzenlediği Meme Kanserina karşı yürüyüşünde (Avon Walk for Breast Cancer) birer Don Kişotuz. Araştırma, tedavi ve destek grupları için harcanacak bağışı toplayıp sonra bir haftasonu toplam 39.3 mil yürüyen 4 Don Kişot.

Ben Chicago’da bu görevimi beni inanılmaz bir şekilde destekleyen arkadaşlar, aile ve dostlar sayesinde başarıyla tamamladım. Benim arkamdan Ekim ayında New York’ta yürüyecek 3 Don Kişot arkadaşım daha var.

Bizim için hayatta birşeyler gerçekleştirmek veya başarmak için nerede olduğumuz önemli değil. Aklımıza ve gönlümüze koyduğunuz herşey başarılabilir. Bunun için gerekli olan tek koşul “sağlıklı olmak”. Sağlığımız yerinde olduğu sürece her hedef ulaşılabilir, her problem çözülebilir, her engel aşılabilir. Biz sağlığı korumaya yardımcı oluyoruz ki memeler kurtulsun, anneler bebişlerini emzirsin, kızlarımıza ve gelecekteki gelinlerimize meme kanserinin çaresinin olduğu bir dünya kalsın. Gerisi 39.3 mil olsa bile vız gelir tırıs gider.

Gönlü zengin arkadaşlardan NYC deki 3 Don Kişot’a destek olmak isteyenler Turkish Moms in Motion link’ine tıklayıp “Support me” tuşuna başarak bağışlarını yapabilirler. (Benden size tavsiye henüz asgari miktarı toplamamış arkadaşlara öncelik tanıyın)

Aynı organizasyona katılmak isteyenler için link. Yürümek yerine bağış toplayıp destek olmak isteyenler “Crew” veya “volunteer” olabilirler. (Avon Walk for Breast Cancer)

Ayrıca 7-8 Ekim tarihlerinde NYC de yapılacak yürüyüşte yürüyüşçülere tezahürat yapıp bu uzun yolda onlara destek ve güç vermeniz de ayrıca makbule geçecektir.


Etiketler: , , ,
Kategoriler: Sosyal Sorumluluk

«       |       »




Trackbacks/Pingbacks

  1. Her ay meme kontrolünüzü yapıyor musunuz? | Pratik Anne

Bir Yorum Yazın