Ürün Değerlendirme – Katı Meyve Sıkacağı

Dec 11, 2005 - 0 Yorum

Katı Meyve Sıkacağı eskiden pek lüzumlu olmadığını düşündüğüm fakat oğlumun 6. aydan sonra katı gıdalara geçişi ile fikir değiştirerek aldığım bir ürün. Aldıktan sonra neredeyse hergün ve ilginç yanı oğlumdan çok kendim ve ailem için kullandım.

Resimde görülen Breville JE900 Juice Fountain Professional Juice Extractor. Kullanması ve temizlenmesi oldukça kolay. Meyve ve sebzeleri büyük çekirdeklerini ayıkladıktan sonra bütün halde atınca suyunu çıkartıyor. Kalın kabuklular hariç soymaya veya dilimlemeye gerek yok. Resimdekiler soldan sağa nar, havuç, portakal, greyfurt ve cranberry suyu. Daha fazla meyve suyu çıkarmak için bir ipucu: bir kere makinadan geçirdiğiniz meyvenin katısını veya posasını hemen atmadan tekrar bir veya iki kere daha geçirin. Zaten bazı meyve ve sebzelerin posasını da atmayın ve saklayın (bkz. Madde 2)

Market rafından hazır sıkılıp kutulanmış meyve sularını almak daha pratik gibi görünse de katı meyve sıkacağını kullanmak hiç zor değil ve çok da zaman almıyor. Üstüne üstlük birçok da avantajı mevcut:

  1. Meyve (veya sebze) suyunuzun içine ne girdiğini daha iyi biliyorsunuz. Özellikle çocuklarının vitamin ve şeker alışına dikkat eden anneler için çok kullanışlı. Şekerle tatlandırılmış ve sulandırılmış hazır meyve sularından çok faydalı.
  2. Meyve ve sebzelerinizin suyunu çıkardıktan sonra geri kalan katı kısmı çorbalarda veya meyveli yoğurt yapmak için kullanabilirsiniz.
  3. Sıkacağın çıkardığı meyve suyu daha yoğun oldugu için hazır dondurma kaplarında meyveli dondurma çubuklarından yapabilirsiniz.
  4. Diyetinize lezzetli ve faydali takviye yapabilirsiniz.
  5. Fazla meyve yemeyen biriyseniz vitamin ve lif eksikliğinizi bir bardak meyve suyu ile giderebilirsiniz.

Evde kendi meyve suyunuzu sıkmak için toptan alacağınız meyve ve sebze için fazladan yer açmayı ve meyve sularını saklamak için bolca saklama kabı şişe veya sürahi almayı unutmayınız.

Güncelleme: Bu yazımda yeni meyve suyu sıkacağımı tanıtıyorum. Ürün Değerlendirme: Healthy Juicer meyve sebze sıkacağı


Etiketler: , ,
Kategoriler: Beslenme, Mutfak

«       |       »




Bir Yorum Yazın