THY’de ön sıralara kurulan erkek kılığındaki öküzler

Jul 30, 2008 - 15 Yorum

Okuyuculardan kaba dilim için özür dilerim ama bu adamlardan dilemem. Çok daha fazlasını hakediyorlar.

Biliyorsunuz her uçakta ön sıralar bebekli anne ve babalara ayrılmıştır. Öncelik – sözüm ona – onlara aittir. Çünkü buralara puset takılabilir, anneler bebeklerini burada uyutabilirler, oynatabilirler. Buna rağmen ben aylar önceden yerimi ayırırım ama şimdiye kadar yerimin değiştirildiği de olmuştur. Hatta bu sefer de kontrol etmesem yine keleğe gelmemem işten bile değildi. THY bu konuda biraz umarsız.

Hadi THY’nin yediği bir nane. Ya o sıralara rezervasyon yaptırıp da tapusunu aldığını zanneden öküzlere ne demeli? Hem gidiş hem de dönüş uçuşumda malesef elle seçilmiş öküzler buraya özenle yerleştirilmişlerdi. İlkinde biz iki aile orta dörtlüdeydik. Hatta yer kalsın diye eşim ve Kıpırcan arkdaydı da biz Kımılnaz’la öndeydik. Sağ cam kenarında kim oturuyorduysa ve sanırım bir bayan bir erkektiler yerlerini bebekleri olan başka bir çifte bıraktılar. Sol cam kenarında 4 aylık bebeği ve10 yaşındaki oğluyla bir anne vardı. Halbuki cam kenarında bir adam oturuyormuş. Bayanın 10 yaşındaki büyük oğlunu arkada 20 numaraya koymuşlar. (Biz 7 numaradayız) Anne adamdan çok nazik bir dille oğlunun arkada, yine cam kenarındaki yerine geçmesi icin ricada bulundu. Adam gayet pişkin ve öküz bir şekilde “Ben rezervasyonumu çok önceden yaptırdım. Siz de yaptırsaydınız” dedi. Kadıncağız hala nazik nazik “Beyefendi bebeğimi emziriceğim, ağlar eder. Hem 10 yasindaki oğluma nasıl göz kulak olayım, lütfen.” dedi. Adam “Benim bacaklarım burada daha rahat ediyor” dedi ve çikti işin içinden. Ve ne hostes, ne kabin amiri ne de konuyla ilgilenip ilgilenmediğini bilmediğim pilot hiç birşey yapamadılar. Yani THY nin basbas bağırdığı “bebekli annelere öncelik” falan safsata. Sonunda kadıncağız sanırım kendi başına veya belki de başka bir hostesin yardımı ile arkalarda exit row da oturan insaflı bir “bayanı”- bakın insafa gelen yine bir bayan – oğlunun yerine geçmeye razı edip, adamı “malesef ve malesef” daha geniş olan exit row’a o bayanın yerine oturtunca oğlan annesine kavustu. Oranın bile inanmadı daha geniş olduğuna, rica minnet geçti adam. Halbuki insan görünümündeki bu kalası, pilotun tutup en arkada, yatmayan koltuklara koyması lazımdı.

Bizden uzak olduğu için tam detayını bilmiyorum ama aynı şekilde dönüş uçağımızda da bizim sıranın sol cam kenarındaki insna müsvetteleri hostesin gelip “bebekli anne, tek başına” demesine rağmen yerlerinden feragat etmediler.

Çok sinirlendim bu insanlara çok. İnsanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan erkek bozuntuları… Hiçbirinin karısı, çocuğu, annesi, anneannesi, kızkardeşi, halası, teyzesi yok herhalde.

Ayrıca THY çalışanlarına bu konuda gerekli tavrı koymadığı için de mağdur olan anneler adın teesüf ederim. Benim de bir kere yerim değiştirilip tek başıma üç aylık emzikli bebeyle orta dörtlünün en ortasına bekar bir erkeğin yanına konduğum ve başka bir sefer anneannemle soyadımız farklı diye yerlerimizin isteğimiz dışında değiştirilip yine önde tek başıma kalakaldığım günler oldu. Sonra ağzım yanınca böyle carcar oldum.

Not: Yukarıdaki karikatür kimin bilmiyorum. Bulduğum yerde de yazmıyordu. Bilen varsa yorum veya mesaj atsın eklerim.


Etiketler: ,

«       |       »




"THY’de ön sıralara kurulan erkek kılığındaki öküzler" için 15 Yorum yapılmış.

  1. HUYSUZ says:

    merhaba, karikatür şuradan olmalı:
    http://farukenbayraktare.blogspot.com/

  2. Cocukla Cocuk says:

    bu konularda sessiz kalmamak lazım. Gerçi sessiz kalınmamış ama öküzlük hat safhada demek ki. Baba da olmasa, bir bebeğe çocuğa şefkat duyar insanoğlu değil mi? Bunlar hangi cins acaba

  3. zerrin says:

    THY maalesef insani carcar ediyor..yerli mali yurdum mali herkes onu kullanmali diye ben de aktarmalarini THYlarina gecirmeye calisiyordum..yeni ucaklari ben de cok begendim ama bebeklilere ilgi sifirdi benim her ucusumda..
    diger ulkelere ait ucuslarda(maalesef turkiyeye direk ucus yok kanadadan)hostesler her islemimde benimle ilgilenir,esyalarima yardim ederken ve onceligi ben ve bebekli ailelere tanirken,bizim hostesimiz bir ricamda biz hizmetci degiliz dedi,ne oldugunu hatirlamiyorum ama kesinlikle elbagaji tasitmak gibi bisey degildi..ustelik ucaga girisimizde oncelik hakki nerdee,aralara sikisarak ve bebekli hizli harekete edemedigimden homurtulari dinleyerek yerlestik koltuga..
    bekarken amerikaya 3kere ucmustum yine THY ile ve genis koltuklar bizim erkeklerle doluydu..kendi bacaklarini uzatmak icin annelere neler yasatiyorlar bilmiyorlar,acikcasi garipsemiyorumda cunku kendi bebegide olsa bunu hatun kisi isi oldugunu dusundugunden bi haber bebek bakimindan

  4. zerrin says:

    uzattim ama eklemeyi unutum inek karikaturleri genelde erdil yasarogluna ait..ti…ama cok tutunca herkes cizmeye basladi..ahh ah nerde o eski leman gunleri

  5. nilly says:

    Baslikda gayet iyi ifade etmissin valla, baska zoe gerek yok 🙂

  6. Anonymous says:

    Emin olmamakla birlikte cok Selcuk ERDEM karikaturlerini andirdi bana.

  7. zeynep says:

    pratik anne blogunu yakından takip ediyorum ve senden çok şey öğrendim. sana bir şey sormak istiyorum. benim şu an 16 aylık olan bir oğlum var. ve 3 hafta içinde nasipse bir kızım olacak. sence ikiz arabası almalı mıyım? bir adet slingim var (ultimate baby wrap markası) ve 1 adet de bebek arabam. ikiz arabalarının yanyana olanlardan değil de önöne olanlardan alsam mı diye düşünüyorum. bütçemiz sınırlı olduğu için ucuz olanlarına baktım. bazıları kullanışsız olacağını söylüyor. ama eğer bir çzöüm bulamazsam evde tıkılıp kalacağım ve dışarıya çıkmam için mutlaka ikinci bir kişiye gereksinim duyacağım. oysaki eşim çok yoğun çalışan biri. ve yanımda daima yardımını isteyebileceğim biri yok. sence ne yapmalıyım? yaşları bu kadar yakın iki çocukla baş etmek çok mu zor? bana yardım edersen, tecrübelerinden bahsedersen çok memnun olacağım.

  8. Sarp'ın Annesi says:

    Ne büyük ironi değil mi ? Yolda, cafede, parkta, bahçede bebeklerimizi görünce tükürükler saçarak üstüne atlayan, “yerim seni, kurban olam” tarzı söylemlerle ellerini, ayaklarını öpen bu insanlar; ihtiyaç anında – uçak, yolculuk vs vs – aynı bebeklere uzaylı gibi bakıp hiç oralı olmuyorlar.. Yahu o 5 dak evvel uçağa binmeden önce “saldırdığın” bebek işte !!!

  9. Crebro says:

    Yazdıklarını okuyunca sinirlerim alt üst oldu. Bu yazdıkların Türkiye’de ki genel yaşanır şeyler olmuş malesef. Ben de çok tatsız şeyler yaşamıştım. Hala göze alamıyorum Türkiye’ye gitmeyi

  10. Pratik Anne says:

    Cocuklacocuk,
    Biz de birsey diyemedik aslinda. Ondan kendime de kiziyorum.
    Zeynep,
    Baktim Istanbul’da oturuyormussun. Acikcasi ben Istanbul’da yanyana veya onone ikiz arabasi ile basil idare edilir pek tahayyul edemiyorum acikcasi. Istanbul’in kaldirimlarina birak bebek arabasini 4 ceker jip lazim. Yani engelli meyilleri yapmislar ama o kadar traji konik ki. Onunde tutacagi havaya kalkmis loga kapagi mi ararsin, ortasinda elektrik diregi olan mi? Hele koskoca bagdat caddesinde hendek gibi su olugu yapmislar kaldirimlarin altina. Meyilden itiyorsun arabayi yola, hendege takilip kaliyorsun. Ama panige kapilma. Sana iki onerim var. Benim oglum 3 yasinda ondan hadi yuru dedigimde yurur de hatta kosar. Soz de dinler. Ama 16-17 aylik cocuk oyle degil. Birinci alternatif ufakligi tasiyici da tasiyip uyutup, oglunu arabada goturmen. Ki biz Istanbul’dayken aynen bunu yaptik. Ben 10-11 kilo dobish kizimi http://pratikanne.blogspot.com/2008/06/pratik-rnler-satlk.html da bahsettigim kangurusunda dolastirdim, uyuttum, emzirdim. Oglum arabadaydi. Bazen o kosmak istediginde kizi koyduk hemen arabaya. Ikinci alternatif http://yummy–mummy.blogspot.com/2007/07/yilin-icadi.html yazisinda belirtilen urunu almak. Ki yummy–mummy nin cocuklarinin arasi da seninki kadardi sanirim. Ayrica google da buggy board diye ararsan universal takilan urunler bulabilirsin. Yummy nin urunu sadece bugaboo ya takiliyor. Senin araba bugaboo degilse uymayabilir. Kolay bir dogum diliyorum.

  11. nihal says:

    önceleri blogunuzu okuyordum ama bu yazıdan sonra soğudum. ben de bu türklerin kendileri çocuk sahibi olunca diğer herkesin emirlerine amade olması gerektiği fikrine sinir oluyorum. elveda!

  12. bilent says:

    Nihal – gule gule, iyi yolculuklar. Bu isin emre amade olmakla uzaktan yakindan ilgisi yok. Onemli olan rica. Okuz adam ricadan anlar mi sanki…

    Ben de senin gibi ricadan anlamayan insanlara sinir oluyorum!

  13. SEBBOY says:

    Hanimefendiler,

    exit row adi ustunde acil cikis kapisi… Sivil havacilik kurallari geregi, bir acil durumda zaman ve buna bagli can kaybina yol acmadan yolcu tahliyesini saglayabilmek amaciyla bu noktalarda ozurlu, hasta, yasli, hamile ve bebekli yolcular oturtulmamalidir. Mumkunse asker, itfaiyeci, havaci gibi meslekeri geregi yolcu tahliyesinde ekibe yardimci olabilecek kisilerin secilmesine dikkat edilirdi.

    Anlasilan sadece bacaklarini rahat ettirebilmenin disinda bebekleriyle rahat etmek isteyenler de ayni derecede bencilce (siz okuz demeyi uygun bulmustunuz sanirim) ve oncelikli olmak kaygisiyla yaklasiyorlar.

    Egitim sart. Amerika’da yasamakla basi goge ermislere de memleketten disari burnunu cikarmak kismet olmamislara da.

  14. süpürgesizcadi says:

    Cok üzüldüm bu yasadiklariniza, biz bu sene bir Alman sirketini tercih ettik ve ne giderken ne de dönerken sorun yasamadik,bizim belirtmemize bile gerek kalmadi onlar bebegi görünce otomatikman en ön koltugu verdiler bize..

    Umarim bir daha böyle seyler yasamazsiniz 😉

    Antalya havalimaninda da bebek arabasi oldugu halde asansörü kullanamiyorsunuz, görevliler icinmis cünkü, herkes yürüyen merdivenden cikiyomus bizde cikabilirmisiz buyurdular :((((

  15. deniz says:

    ben yillarca iki çocugumla,yutdisi seyahatler yaptim ,sansilyimisim ki bunlari yasamadim,ama insanogluyuz hersey bizim için o kadar da kafaniza takmayin her insan sizi anlayamaz,hekimden degil çekenden sormak lazim,sizi ancak çeken anlar,peygamber efendimiz çocuklu bir hanimi isaret edip ona yardim edin onun tek kolu var demis çevredekiler sasirmis hayir iki kolu da saglam demisler ,görmüyormusunuz bir kolu üstünde sürekli bebegini tasiyor demis,yani anneler yardima muhtaçtir ama anlamak isteyene canim kardesim…

Bir Yorum Yazın