Donmuş eti kolayca çözdürmek

Sep 16, 2012 - 5 Yorum


Acil durumlarda buzluktan çıkarılıp pişirilmek üzere hangi yemekleri ve yiyecekleri dondurabilirsinizHer pratik annenin buzluğunda olması gerekenler” yazımda paylaşmıştım. Özellikle önceden hazırlanmış ve dondurulmuş köfte ve et (tavuk ve balık) , bu listenin başını çeken yiyecekler.

En sağlıklısı, ne zaman pişirecekseniz, bu yiyecekleri bir gün önceden buzluktan buzdolabına geçirip çözülmesini beklemek. Ancak bazen (düzeltiyorum, çoğunlukla) o kadar planlı olunamayabiliniyor. Bu yüzden eti çok kisa sürede çözdürmek gerekiyor. Eti dışarıda, sıcakta, güneşte bırakmak oldukça sağlıksız. Bakterilerin üremesi için davetiye. Mikrodalga ise etin dışını pişirip, içini buzlu bırakıyor.

Etleri çabuk ve sağlıklı yoldan çözdürmenin yolunu bana sevgili kocacığım öğretti. Buzluktan etleri çıkarıp su geçirmez mutfak poşetlerine koyun. Bir tencereye sıcak (kaynar değil) su doldurun ve etleri poşetle beraber sıcak suyun içine batırın. Gerekirse üzerine kapak koyarak poşeti suyun içine ittirin. Su soğudukça, yeni sıcak su ile değiştirin. Arada kontrol edip, çözülmüş etleri torbadan çıkarın, hala dönük etleri sıcak suya batırmaya devam edin.

Etleri çözdürürken, etler ne kadar az hava ile temas eder ve çözdürme süresi ne kadar azaltılırsa, bakteri üremesi o kadar yavaş olur. Süre artıp, hava ile teması uzadıkça bakteriler geometrik olarak çoğalmaya devam ederler.

Bu da ilginizi çekebilir:  Yerelması Çorbası

Etiketler: ,
Kategoriler: Mutfak

Benzer Yazılar:
  • Fırında karalahana (kale) çipsleri
  • Çocuklar için Angry Birds temalı kahvaltılıklar
  • Çocuklar için Beslenme Çantası Menü Listesi
  • Yenilmeyen haşlanmış mısırların değerlendirilmesi
  • Domatesler kış için nasıl saklanır?

  • «       |       »




    "Donmuş eti kolayca çözdürmek" için 5 Yorum yapılmış.

    1. emrullah says:

      Kullandığınız plastikler sıcak su içerisinde çözülür ve ete geçer. Bu sebeple kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz yöntem oldukça sağlıksızdır.

    2. serdar says:

      heryerde sıcak suda çözmek ve uzun süreli bekleterek çözmenin ne kadar yanlış ve sağlık açısından tehlikeli olduğu yayınlanırken bu makale biraz şanssız olmuş!!!

    3. Siyin says:

      Anlamsızca bişey hiç
      işe yaramadı arkadaşlar size en kolay yolu tuzlu suya koyun 15 dakkka bekleyin ozaman açılacakdır

    4. Reşat says:

      Yılbaşı yemeğimizi kurtardınız teşekkürler!

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne