Saç bandı, taç yenileme

May 28, 2012 - 11 Yorum

Sevgili Füsun’un blogunda bu tacı gördüğümde vurulmuştum. Pinterest‘te yapılacak işler dosyasına attım hemen. İnternetten denizyıldızı ve elim değmişken bir de deniz kabuğu sipariş ettim.
Niyet ettikten yaklaşık 1.5 ay sonra masaya oturduğumda önümdeki malzemelerle, sadece bir saç bandı yapımından öte, toptan yenileme işine girdiğim belli oldu. Deniz yıldızları ve kabukları dışında malzemelerin hepsi eskiden kalma, evde hali hazırda olan malzemeler. Tam tamına 10 sene evvel kendi duvağımı yapmak için aldığım dantel ve inci boncuğun yanı sıra, hediye paketlerinden sakladığım kurdeleler, nikah veya bebek şekerlerinden sakladığım fiyonk ve süslerle işe başladım. Bu arada kendime bir de uhu tabancası edindim. Taçlar da ya parçası düşmüş, ya üstündeki örmesi sökülmüş, boşta dolanan taçlar.

İlk taç tabiki deniz yıldızlı olan. Füsün’un yaptığı taçtaki gibi bir deniz yıldızı istemiştim ama internetten aldığım koca bir paket denizyıldızının hepsinin illa bir veya daha fazla bacağı kırık çıktı. Michael’s (hobi mağazası) da ancak bunu buldum ama güzel oldu. Alta danteli büzdüm, üstüne Allah bilir hangi hediye paketinden kalma mavi tül kurdeleyi. Üstüne de denizyıldızını yapıştırdım. Yapıştırmaları uhu tabancası (glue gun) ile yaptım. Kocaman ve havalı birşey oldu. Kımılnaz en çok bunu sevdi sanırım.

Bu yaz / deniz temalı ikinci taç. İlk resimde iki mor taçtan biri. Üstündeki örmesi sökülmüş. Tamamen çıkarıp, plastik tacı pembe kurdele ile kapladım. Üstüne bir nikah şekerinden kalma kurdeleyi yapıştırdım. Üstüne de deniz kabuğunu.

Bu çok basit oldu. Deniz kabuklarını taca direk yapıştırdım. İpli inci görünümlü boncuğun bir ucunu bir kabuğun içine, diğerini diğer kabuğum içine uhulayıp, deniz yıldızının etrafından dolandırdım. Tam yaz işi.

Bu da ilginizi çekebilir:  Proje 9 - Erkek çocuk pantolonlarını kız çocuk için yeniden biçimlendirme

Buna Kıpırcan yardım etti. Tacın üstüne gümüş simli sutaşını yapıştırdık. Sonra kalpli taşları. Sutaşı, tacın şekli gibi dalgalıydı. Kendi çapında uyumlu oldular.

Bu PA & Kımılnaz ortak çalışması. Plastik tacın üstüne ince dantel yapıştırdım. Kurdeleden çiçek yapıp ortasına inci boncuk diktim. Çiçeği taca uhuladıktan sonra Kımılnaz kendinden yapışkanlı taşlarla kendi süsledi.

Bu da farklı yönden yakalamaya çalıştığım bir kare. Kurdeleden çiçeği yapmak için kurdeleyi ufak ufak kestim. Tek parça tutarak deneyeyim dedim ama olmadı. Sonra şekilli dursun diye üstüne örtü serip ütü bastım.

Fotoğrafları çekmek, taçları yapmaktan daha zahmetli oldu. Sevgili modelim ve taçların sahibesi Kımılnaz su koyverdiğinde, sağolsun canım yeğenim modellik etti.


Etiketler: ,
Kategoriler: Dikiş Odası

Benzer Yazılar:
  • Proje 10 – Basit kollu uyku battaniyesi
  • Proje 9 – Erkek çocuk pantolonlarını kız çocuk için yeniden biçimlendirme
  • Proje 8 – Kolay kız çocuğu elbiseleri
  • Türksel Yılbaşı Ağacı Süsleri
  • Oyuncak sandığından (ottoman) divan

  • «       |       »




    "Saç bandı, taç yenileme" için 11 Yorum yapılmış.

    1. deniz says:

      denizyıldızlıyı çok sevdim 🙂

    2. Hepsi çok güzel olmuş, ellerine sağlık!

    3. bilgen says:

      bende çok beğendim, güle güle kullansınlar:)

    4. Ne kadar tatlı, hepsi birbirinden güzel olmuş. Ellerinize sağlık. El becerisiyle ortaya bir şeyler çıkaran kadınlara bayılıyorum. ÜRetken kadınlara alkış tutuyorum..
      Ben de işte kartondan, pirinçten çocuğa oyuncak yapıp marifetmiş gibi web siteme koyuyorum 🙂
      aa, sahi kızıma yapmış olduğum bir bant vardı, ama sizinki gibi üretmek şeklinde değil de, taçın üstündeki süsü koparım banda yapıştırmak gibi. o sayılmaz dimi Pratik Anne 🙂

    5. bende denizyıldızlıya bayıldım:)))))))))

    6. WebSeyyahı says:

      Teşekkürler. Çok güzel bir blogunuz ve faydalı paylaşımlarınız var.

    7. kakule says:

      çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık deniz yıldız ve kabuklu olanlara bayıldım 🙂 güle güle kullansın minnak 🙂

    8. EYLÜL says:

      bence saçları çok güzel olmuş keşki benim de saçım öyle olsaydı

    9. füsun says:

      aaaa pratikannem yeni gördüm nasıl mutlu oldum:) seninkiler de şahane olmuş ellerine sağlık. öperim sizi

    10. ferda says:

      Blog’unuza yeni üyeyim ve bu taçlar çok hoşuma gitti.Elinize sağlık.
      Sevgiler

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne