Atık malzemelerden robotlar

Feb 27, 2012 - 10 Yorum

İş seyahatlerim sırasında, havaalanında bir dükkanda böyle çok hoş tenekeden robotlara denk geldim. İlk aklıma gelen, tabi ki, bunları çocuklarla evde yapmaktı. Zaten evde konserve kutusu ve benzeri teneke ve kutuları ya geri dönüşüme yolluyoruz veya evde birşey yaparız, kullanırız diye saklıyoruz.

Gövde ve kafa için gerekli malzemeler kolaydı da kol, bacak, göz ve burun ne olacaktı? Bunun için bizim alet edevat kutusuna daldım. İki adet eski duşakabin tekerleği, iki adet kullanılmamış kanepe koltuk ayağı, dört adet fazladan duran dolap kapağı tutacağı, bilimum vida ve aksesuar ve boncuk çıkarttım. Hatta L şeklinde raf ayakları bile çıkarmıştık ama Kıpırcan kullanmaktan vazgeçti.

Malzeme seçeneklerini ben çıkardım ama nasıl bir robot yapacaklarına kendileri karar verdiler. Gövde için teneke/kutu paylaşımında önce anlaşmazlık çıktı. Neyse sonra tatlıya bağlandı. En son boya işleri tamamen onların bildiği ve istediği gibi oldu.

Tenekelerde delik açma işlerini, matkap ile ben hallettim. Vidalama işlerini benim gözetimimde çocuklar yaptılar.

Aslında bence daha süslenmeleri henüz bitmiş değil. Ağız, burun yapmak lazım. Belki üstüne bir cila atarız. Parlak yapışkanlı boncuklardan düğme vesaire yaparız. Çocuklar eserleri ile gurur duyuyorlar. Ben bir süre daha teneke, konserve biriktirmem herhalde. Çok da büyük konuşmayayayım, sağda solda enteresan bir fikir görene kadar diye anlaşalım.

Bu da ilginizi çekebilir:  İşaret Dili ile Müzikal

Etiketler: , ,
Kategoriler: Sanat

Benzer Yazılar:
  • Oyuncak bebeğin tiftik olmuş saçlarını düzeltme
  • Nesilden nesile miras oyuncaklar
  • Türksel Yılbaşı Ağacı Süsleri
  • Tramplen yerine eski şiltenizi kullanın
  • LEGO kitapçıklarını düzenleme

  • «       |       »




    "Atık malzemelerden robotlar" için 10 Yorum yapılmış.

    1. Harika olmuş, dükkandakilerden daha güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    2. Berna says:

      Hiçbir ıvır zıvırı atmamanın faydaları 😉
      Robotlar çok güzel olmuş, Kıpırcan ve Kımılnaz’ın ellerine sağlık.

      Bizde teneke kutu yok konserve kullanmadığım için. Ama sırf bu robotlardan yapmak amacıyla alabilirim 🙂 Eminim Ekin de bayılır robot yapmaya.

      Sevgiler…

    3. tijen says:

      ay harika bunlar,ellerinize saglik,bizde yapmak istiyoruz ama bu memlekette teneke kutu yokkkkkkkkkkkkkk:)ancak bebek mamalari:)

    4. Evren says:

      Evet ya, atmamanin faydalari! Super olmus robotlar! Hah, bu arada comment takip checkbox’i da gelmis, hadi hayirli olsun 🙂

    5. yeliz says:

      var ya evde bir şey atmayıp sakladığımda hep senin biriktirmelerin aklıma geliyor. sayende pek çok ayakkabı kutusu çöpü boylamaktan kurtulup arca’nın oyuncak, kart vs… kutusu olmuştur:)

    6. güneş says:

      robotlarınız çok güzel olmuş.bizde yeğenimin ödevi dolayısı ile böyle tenekelerden bir robot yapmıştık.

    7. cem says:

      çok güzel olmuş ben teknoloji tasarım ödevimdi … bunlardan yaralanıcam özlellikle salça kutusundan olurmu diye sormak istiyorum….
      ???

      • Pratik Anne says:

        Salca konservesinden olur. Yaraticiligina gore her turlu kutu ve kaptan yapabilirsin.

    8. beste says:

      harika ama yapımı zor

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne