Ütü sorunsalı

Nov 17, 2011 - 15 Yorum


Ütü yapmayı sevmeyenler el kaldırsın. Ütü yapmaktan gerçekten nefret edenler ve inanılmaz vakit kaybı olarak görenler iki elini birden kaldırsın. Allahın sevgili kuluymuşum ki, benim gibi ütü deyince tüyleri diken diken olan kuluna pijamalarıyla evden çalışabileceği bir iş ve ise kot ve polo gömlekle gidebilen bir eş nasip etti.

Bu gariban kul, devamlı ütü yapılan, iç çamaşırların dahi ütülendiği bir evde büyüdü. Ben yapmıyordum ütüyü Allah için, ama o zamanlar da iç çamaşırlarının ütülenmesi lüzumsuzdu benim için. Nevresimler hafada bir yıkanır ütülenirdi. 3 ayda bir bütün perdeleri ve tülleri indirirdim. Yıkanırdı, ütülenirdi ben geri asardım. Bu yüzden evimde tül ve kumaş perde yok zaten. Jaluzi var pencerelerde.

Giysilerimiz dümdüz olmasa bile kırış kırış da değil. Benim kendi çapımda pratik bir yontemim var. Ben ütü yapmayı sevmediğim için herkes de buna uymak zorunda. Çamaşırları yıkadıktan ve kurutma makinasından aldıktan sonra, mümkün olan en kısa sürede temiz çamaşır sepetinde kırışmadan hemen mağaza usulü katlar, üstüste koyar ve kaldırırsam çamaşırlar kendi ağırlıkları ile pres ütülenmiş gibi oluyorlar ve çok buruşuk olmuyorlar.

Yalnız ben aynı zamanda çamaşırı biriktirip biriktirip haftada bir yıkamayı sevdiğim için, çok çamaşır çıkarsa bazen işin ucu kaçıyor ve bir saat çamaşır katlamak zorunda kalıyorum. Bu konuda kızım çok yardımcı sağolsun. işin püf noktası çamaşırı kurutma makinasından çıkar çıkmaz katlamak. Özellikle içine elektrik alan pecetelerden atınca kırışıksız çıkıyor. Ama sonra katlamak üzere leğende bırakırsam işte o zaman durum fena.

Benim veya eşimin iş ve özel günlerde giyilen tüm pantolon, etek, gömlek ve takımlarının hepsini kurutemizleme + ütüye veriyoruz. Ona harcayacağım vakti daha faydalı şeylere harcıyorum.

Bu da ilginizi çekebilir:  Bir makas ile pratik çözümler

Etiketler:
Kategoriler: Evim

«       |       »




"Ütü sorunsalı" için 15 Yorum yapılmış.

  1. Şenay says:

    Ütü sevan kadın varmıdır 🙂 vardır..
    Ben ütü seviyorum ya 🙂
    Özellikle ütümü akşam saatlerin de izlediğim bir programa denk getirirsem daha da keyıflı oluyor.
    Artık Doğa kurbaası kendı çarşaflarını da ütülemek isteyince..işim biraz daha kolaylaşacak 🙂

    Şurda 7-8 sene sonra bu işi Doğa’ya devredebilirim 😉

  2. neselihaller says:

    Ütü yapabilmem için birine fena halde kızmam lazım. Ayrıca televizyonda da iyi bir film olmalı ki ütü masasını TV’nin karşısına çekip hırsımı alırcasına ütü yapabileyim…bir nevi terapi yani…yoksa hiç işim olmaz

  3. Hacer says:

    HAhahah hakkaten pratik anne dedikleri bu olsa gerek:) hersey iyi guzel ama camasiri biriktirip yikama isi zor olmuyomu? Gerci kurutma makinem yok benim onunla daha kolay olur heralde..bu arada bende utu yapmayi severim:) sanirim fazla utu isim olmadigi icin:) kolayliklar diliyorum sevgiyle kalin:)

  4. dilek says:

    ben de iki elimi birden kaldırıyorum.. Hayatta en gereksiz şeylerden biridir bence de ütü yapmak… en doğrusu katlayıp kaldırmak bence de…

  5. yeliz says:

    ben ütüden nefret etmiyorum ama bazı şeyleri vakit kaybı görüyorum. mesela perde ve çarşaf nevresim. katiyen ütülemem. diğer ütüleri de ancak TV karşısında filan yapmalıyım ki vakit tasarrufu olsun. hemen düzgünce katlamak da kolay bir öneri:)

  6. halimea says:

    Hergün ben ve eşim klasik giyinmek zoruhda olmamıza rağmen bende pek ütü yapmam. Takım elbise pantolanlar, ya kuru temizlemeye veya ütü için terziye gider. Her gün farklı kıyafet giyilirki kullanıman kıyafet askıda kendine gelsin. İç çamaşırı nevresim perde ütülemem. Oğlum 15 aylık onun çamaşırlarını bir iki ütüledim. Ancak yetiştiremediğim için şimdi onu da yapmıyorum. Ütülemek için sadece gömlekler ve kırışabilecek bluzlarım kalıyor. Ben de çamaşırları katlayıp kaldırıyorum.( takipçinizim ama ilk yorumum )

  7. bende benndee:))
    hiçç haz etmiyorum ütü yapmaktan..
    ama ne çare ki..
    allah,tan güzell bir ütüm war da bu eziyet biraz olsun kolaylaşıyor onun sayesinde:))
    sevgiler..

  8. ütü mü..böööğğkk diyom daha ne diyim 🙂

  9. Pratik anne
    Hay kalemine sağlık.
    Şu dünyada ütü konusunda yanlız olmadığıma çok sevindim.
    Annem gibi ütü seven bir kadından, benim gibi ütüden Ütüyü eline almadan ütüleme konseptine bir katkı da benden…Çarşaf gibi düz şeyleri katladıktan sonra, karyola ile yatağın arasına koyun. Bir saat sonra preslenmiş gibi dümdüz oluyor. Hehehehe!
    Ayrıca, yaşasın ütü gerektirmeyen kumaşlar!

  10. Kerime says:

    Bende herseyin utulendigi bir evde buyudum, annemde utu adeti hala devam. Ben kurutucutuyu kısın sadece nevresimler için kullanıyorum, geri kalan tüm çamaşır, çamaşır atında çok düzgün serilmiş olarak kuruyor. Düzgün Derince zaten utulenmis gibi oluyor kuruyunca. Ama ılerde eve bir yardımcı alırsam kesin utuletirim cogu şeyi. Sanırım ben ütüyü değil ütülenmis kıyafet, nevresim takımını seviyorum.

  11. umit says:

    merhaba.. utu konusuna yorum yapmak bile sıkıcııı :))
    ben şu mendili sorucaktım?? ilk defa duyuyorum cahilliğimi hoşgorun,kurutucum var,kullanmak isterim,biraz açabilirmisiniz??
    sevgilerrr

    • Safiye says:

      Dryer sheet olarak geciyor buralarda..
      Hem statik elektrigi atiyor hemde camasirlar parfum kokuyor, ayrica ayakkabaliarin ve cop kovalarinin dibine koyarakta istemnmeyen kokulardan kurtuluyorsunuz.

      Utu konusundanda olsa 3 elimide kaldirirdim, gururla nerdeyse yilda 2 kere elim degiyor utuye diyecegim
      Amam Kayinvalidem duymasin..

  12. Özlem says:

    Çok ihtiyacım olduğundan dolayı,evde ütü işi yapmak istiyorum.Fiyat konusunda iş ve duruma göre anlaşılabilir.İlgilenenler mutlaka mail atsın.

    İstanbul Faithte ikamet etmekteyim.oz34oz34@hotmail.com

  13. aylin says:

    evde ütü yaparken bir sürü tekstili yakmışımdır. beceriksizliğimden değil aslında:) bazı kumaşlar gerçekten buharla ütülenmeli ve evdeki ütüm bu imkanı sağlamıyor. ve 2 oğlu olan bir anne ve bir bankacı eşi olarak (gömlek sayısını tahmin edersiniz:)) ütüden de bıkınca dışarıdan ütü servisi almaya başladım. evden alıp eve teslim ediyorlar. yaşasın tek bir kırışık olmayan, jilet gibi pantolonlar, çift iz olmayan gömlekler… teşekkürler lila ütü…

  14. zehra says:

    artık ütü yapmak det olmasın izmir ve civarında oturan bayanlar çalışanlar ve ütü yapmaktan nefret edenler artık biz yapıyoruz arayın alalım ve sonra teslim edelim 0539 847 95 84

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne