Çocuklarda öptürmeme dönemi

Aug 12, 2010 - 3 Yorum

Birçok annenin, çocuğunun bebekliğinde çocuğum kucağa alışır mı, şımarır mı, bana yapışık olur mu diye evhamlandığı dönem vardır. Genellikle (bence) çok da yersizdir.

Şimdi size gerçekten evhamlanacağınız bir dönemden bahsedeceğim. O da “öptürmeme dönemi”. Benim sevgili oğlum da dahil olmak üzere etrafımda (annelerini) tanıdığım 4-5 yaşında kızlı erkekli oldukça geniş bir grup şu anda öptürmeme dönemindeler. Özellikle yanaktan kesinlikle öptürmüyorlar. Kıpırcan sadece saçlarından, kafasının tepesinden öpmemize izin veriyor. Sebebi de ıslak hissetmesi. Tükürüklemiyoruz tabi, ama nafile. Sevgisizlikten değil o kesin. Çünkü kendini öptürmese bile o bizi öpüyor yanaklarımızdan. Biz de pek üstüne varmıyoruz. Bu tercihini görmezden gelmiyor, onun isteğine saygı gösteriyoruz.

Benim gibi dokungaç bir anne için bu ne kadar zor tahmin edemezsiniz. Ben de mecburen Kımılnaz’a bolca yumuluyorum. En güzeli de uyurlarken öpmek. :=)

Şimdi Türkiye’deyiz. Doğal olarak herkes sarılıp öpmek istiyor. Bizimki ya ensesini çeviriyor ya da kafasının tepesini uzatıyor. Allahtan o sarılmaktan bile kaçındığı en yabani dönemi geçti. Zaten bir de çok gezdiğimizden dolayı yorulup kucak istiyor. O arada bol bol sarılıyoruz.

Şımardı, yapıştı, alıştı kuruntularını bir kenara bırakın. Fırsat varken bol bol yumulun yavrularınıza.

Var mı başka böyle bi dönemden geçen veya yakında atlatmış olan?
Bu da ilginizi çekebilir:  Haftanın özlü sözü

Etiketler: ,
Kategoriler: Bebek / Çocuk

Benzer Yazılar:
  • Protesto
  • ODTÜ Bilişsel Bebek Araştırmaları Merkezinde Dil Gelişimi Araştırması
  • Keşke çocuklarıma çekseydim
  • Eğitici çizgi filmlerin çocuklar üzerindeki etkisi
  • Öğretmen ebeveyn, oyuncu ebeveyn ve diğerleri

  • «       |       »




    "Çocuklarda öptürmeme dönemi" için 3 Yorum yapılmış.

    1. derbay says:

      kendi küçüklüğümü hatırlıyorum. kesinlikle ama kesinlikle öpülmeyi istemiyordum gerçekten. Ama bayram olur seyran olur, beni bıcır bulur biri illa öpmeye kalkardı. yanağımı elimle silerdim.

      o zaman öpülme neticesinde pis sıvı yapışkan birşeyler bulaştığı hissine kapılıyordum herhalde. çünkü tek hatırladığım yanaklarımı çekeleye çekeleye sildiğim….

    2. GAMZELİ ANNE says:

      bencede öpmek için zorlanmamalı çocuklar ..benim kızda öptürmez kendini bende başkalarının mıcık mıcık öpmesi taraftarı değilim zaten:))ama bebekliğinden itibaren ve arada kendi rızasıyla öpebildiğim kadar öpüyor kokluyorum kuzumu çünkü inşallah hep büyüyecek ve bu günler geri gelmiyecek…sevgiyle kal…

    3. Pratik Anne says:

      Gamzeli Anne,
      Ben çocuklarımın başkalarına öptürmemek istemesine birşey demiyorum. Bize (anne baba) de öptürmüyor hiç. Zorla da öpmüyoruz. Sen arada kendi rızası ile öpüyorum kokluyorum demişssin ya. Kıpırcan hiçbir şekilde öptürmüyor. Günaydın öpücüğü, iyi geceler öpücüğü, bay bay öpücüğü, içimden sevgi taştı öpücüğü; hiçbir şekilde öptürmüyor.
      Derya,
      Kuzenim de yapardı aynısını. O yüzden üzerine gitmiyoruz zaten. Ama zor oluyor. Dedim ya, ben de çok öpmek sarılmak isteyen biriyim.

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne