Yalanlarla kabul ettirilen yasaklar

Jul 01, 2010 - 7 Yorum

Türkiye’de Youtube.com’ın kapatılması iki seneyi geçmiştir. Geçen sene blogger tamamen kapatıldı. Bu sene de Google kaynaklı IPler ve dolayışı ile Google in bireyler ve işyerleri tarafından kullanılan uygulamalarına ulaşım engellendi.

Basın her seferinde olayı Atatürk, vatan, millet şakarya’ya bağlayarak yansıttı. İşin aslı farklı. Hem geçen sene Blogger’ın kapatılmasının hem de geçtiğimiz ay Google İP lerinin yasaklanmasının ardından Digitürk ve Lig TV çıktı. İş Atatürk olunca kimse ses çıkarmıyor ya. Kim nasıl veriyorsa basına gazı?

Naklen Sansür
Blogger Lig TV yüzünden kapatıldı

Youtube.com yasağının altında da Lig TV yoksa ne olayım. Ama bu işten herkesin çıkarı var. Yargı her önüne gelen şikayetle pire için yorganı yakmakta vakit kaybetmiyor. Basın işin ardını arkasını eşelemiyor. Yürütme zaten halinden memnun. E internet kullanıcıları? Ver oradan iki porsiyon Atatürk sömürüsünü, bak kimse gıkını çıkarıyor mu?

Türkiye’deki ailemize çocukların fotoğraflarını gönderiyoruz, açamıyorlar. Picasaweb Türkiye’de çalışmıyor. İnsanlar iş bilgilerinin de bulunduğu takvim, doküman, harita uygulamalarını kullanamıyorlarmış ki onlar burada benim elim ayağım. Bloglarda işi olan, gücü olan, parasını oradan kazananlar var. Kimse hakkını arayamıyor. Acı bir gerçek var ki Türkiye’de haksızlıkların etrafından dolanmak, üstüne gitmekten daha kolay.

Türkiye’de yaşamak demek A ile B noktası arasındaki mesafeyi düz çizgide almak yerine zigzaglar çizerek gitmek demek. Türk milleti neden zeki (kurnaz)? Çünkü en ufak işi halletmek için bile çetrefilli denklemler çözüp, çemberden atlamak, ateş üstünden sıçramak gerekiyor. Bu yüzden kurnazlık marifet, iş bilirlik prim yapıyor.

Sevgili Digitürk veya Lig TV kullanıcıları, Parasını ödeyip aldığınız yasaklarınızı güle kule kullanın. Umarım değiyordur.

Kel alaka ama istek üzerine Niagara Falls ve Niagara-on-the-Lake’ten seçtiğim fotoğraf albümü aşağıda. Ashley Brick City fotoları senin için. Polonyalı adamın biri tek başına yapmış bunları.

Etiketler:
Kategoriler: Aklımdan Geçenler

«       |       »




"Yalanlarla kabul ettirilen yasaklar" için 7 Yorum yapılmış.

  1. Ashley says:

    Merhaba ,
    Bıktım bu yasaklardan Pratikanne ! Youtube u onlar yasaklasın bende illegal yollardan girmesini çok iyi biliyorum işte heme eskisinden daha hızlı. Picasaweb i hiç karıştırma.Bak Almanya'daki yakınımıza ulaşamıyordum kapatıldığından yasaklandığından bile haberim yok 🙁 Size bu ay sırasıyla evde kapattırdıklarımızı yazayım :
    ttnet , türk telekom , dıgıtürk .
    Yetti çünkü.Annemde yazdı sizin gibi geçenlerde bloğunda. Bu konu hakkında yazacak çok şey var.Ama hiçbir işe yaramaması çok üzücü.
    Hey Lego fotoları için heycanlıyım şimdi girip onlara bakıcam hemen.Çok naziksiniz teşekkür ederim.

  2. Ashley says:

    Maintenance in progress
    We're sorry, VacationsMadeEasy.com is temporarily unavailable due to scheduled site maintenance.
    We appreciate your business and apologize for the delay.
    Şansa bak !

  3. Anne İş'te says:

    doğru söze ne denir.Aynen katılıyorum tüm yazdıklarınızave böyle olduğu için kimbilir belkide herkes akettiği gibi yönetiliyor:(

  4. pelin says:

    Turkiye'ye donmekle Amerika'da kalmak arasinda gidip gelen bir ciftiz. Sirf bu sacmaliklar yuzunden ulkemden sogudum desem hic yalan olmaz. Zaten digiturk demeyin bana, cok sinirliyim. Yillar once kapatilan televizyona defalarca kapatma parasi istediler. Tehtitle… Kapatilmis, kapali duran telefon hattina fatura gelip durdu. Yine "yok mahkemeye veriririz"lerle aldilar defalarca. Buradan ugrasmak zor. Yasi kemale ermis anne babanizi, isi gucu olan abinizi, kardesinizi bunlarin pesine takmak haksizlik. Neyse iste. "yapacak birsey yok" demek bana aci veriyor ama oyle…
    Yazdiklarinizin altina imzami atarim…

  5. Açalya says:

    Picasaweb de mi yasaklanmış? yakında Skype ve Facebook falan da yasaklanırsa şaşırmam.

  6. Pratik Anne says:

    Acalya,
    Google in bazi IP lerini lig tv maclarini izinsiz yayinliyorlar diye mahkeme karari ile yasaklatmis digiturk. bu ip ler picasaweb, docs, maps vs gibi tum google uygulamalarinin sunuldugu IP imis ve Turkiye'de calismiyor.

    Sevgili Pelin,
    Ben bu IP yasaklarindan, gunlu yorgunluklardan ote egitim sistemi sacmaligindan dolayi donusu defterimden sildim. Hadi kendim debelendim diyelim, cocugumu gidip her sene degistirilen ne idugu belirsiz yaris sistemine sokmak akil kari degil. En azindan secme sansim varken.

    Anne Is'te,
    Malesef hakeden cogunlugun oldugu dogru. Haketmeyen azinlik da yaninda yaniyor.

  7. Berceste says:

    Ama benim duydugum da Google'in reklam gelirlerinden dolayi vergi odememe istegi yuzunden kapisanlarin arasinda kalmamiz. Google Turkiye kapatmis gibi gosteriyormus ki bunda Turkiye hakli!

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne