Kalp üstüne el izi kalıpları

Jan 11, 2010 - 3 Yorum

Bu kalpleri Kıpırcan’ın isteği üzerine yaptık. Aşağıda kapağını görebileceğiniz The Five Love Languages of Children kitabını okuduğum süre içinde devamlı kapaktaki kalpten yapmak istediğini belirtiyordu. Ben de evde kendim hamur yapıp kurutsam nasıl olur bilemiyordum. Sonunda Crayola Air Dry Clay 2.5 lb Bucket White ürününü keşfettim. Ürünü Chasing Cheerios un blogunda el ve ayak izlerinden yılbaşı ağacı süsü yazısından yola çıkarak buldum. Oyun hamuru değil. Bildiğinizi kil. İçimde çok yaratıcı kıvılcımlara sebep olan bu ürün biraz sert. Amazon.com da daha pahalı. Jo-ann de daha ucuza buldum. Hem de kuponum vardı.


Malzeme belli. Yapılışı

Çocuklar önce kili biraz yoğurdular. Sert olduğundan Kımılnaz’a ben yardım ettim. Oklava ile açtık. Ben kalp şekline getirdim. Sonra çocuklar elleri ile baskı yaptılar. Sonra ben çocukları kalplerin kuruması için bir gün beklemesi gerektiğine ikna ettim. En zor kısmı buydu. 🙂 Ertesi gün de kendileri kalpleri tempera boyalarla boyadılar. Kurumadna önce arkalarına sacak taksaydim iyi olacaktı. Şimdi başka bir yöntem bulmam gerekiyor.


Etiketler:
Kategoriler: Sanat

«       |       »




"Kalp üstüne el izi kalıpları" için 3 Yorum yapılmış.

  1. Şule-Bilge'sMum says:

    güzel fikir , çok tatlı görünüyor minik eller 🙂

  2. Ceren says:

    Merhabalar,

    El izlerine bayildim. Ben de 2,5 yasinda olan oglumun el ve ayak izlerini her sene degisik sekillerde yapmaya calisiyorum. Bu sene ucuncusunu yapmak icin bu yontem cok hosuma gitmisti ama malasef sizin yaptiginiz kadar basarili olmadi. Oglum elini bastirdi ama izi bir turlu belirginlesmedi. Sizin yaptiklarinizda bayagi bir derinlik var gibi gorunuyor, kili daha civik hale getirdiniz mi? Yoksa boyadan dolayi mi daha derin gozukuyor?

    Ellerinize saglik.

  3. Pratik Anne says:

    Ceren Hanim,

    Evet suyla biraz daha civik hale getirdim ve ellerinin uzerine ben de bastirdim el izi yaparken. Yine de istedigim kadar derin olmadi. Bir de cocuklarla iyiyce yogurduk, oklava ile actik, tekrar yogurduk derken alci hamuru da sanki biraz daha yumusadi.

Bir Yorum Yazın