Hayırlı işler

Dec 01, 2009 - 0 Yorum

Türkiye’de yaşayan okuyucularımın ilgileneceğini düşündüğüm birkaç proje ve kampanya var. Bunların hepsi topluma geri verme ve topluma geri kazandırma adına yapılan çok güzel çalışmalar. Üstte kısa kısa listeledim, detaylar için lütfen sonuna kadar okuyunuz. Yürüttüğünüz benzer sosyal sorumluluk kampanyalarının duyurulması için bana pratikanne@gmail.com dan ulaşabilirsiniz.

1. Imaginarium, bulunduğu tüm ülkelerde bir kampanya başlattı. 6 Kasım – 25 Aralık tarihleri arasında düzenlediği “Dayanışma içindeki çocuklar” kampanyası ile çocuklara, oyuncaklarınızı paylaşın çağrısında bulunuyor. Detaylar aşağıda.

2.
Bunu takip ettiğim Nonim in bloğunda gördüm ve kesin paylaşmam lazım diye not ettim. çöp(m)adam hayatları boyunca düzenli geliri hiç olmamış kadınlara bir fırsat yaratmayı, hayatlarını kazanmaları için onlara bir imkan sağlamayı ve kadınların özgüvenlerini kazanmalarını hedefleyen bir projedir.

Çanta ve aksesuarlara göz atmadan geçmeyin derim. http://www.copmadam.com/

3. Yaşam Hakkına Saygı platformunun dilekçeler kısmına Facebookda arkadaşlarımdan birinin bıraktığı link kanalı ile denk geldim. Gördüğüme inanamadığım ve inanmak istemediğim görüntüler içeren bu dilekçeyi çok çığlık atma isteği ile beraber kapayıp sitenin geri kalanını inceledim. Diğer dilekçelere de baktım. Özellikle kurban bayramı sonrası onlarca yeni dilekçe yüklenmişti. Çok üzücü. Gördüklerim ve okuduklarım hakkında çok uzun bir yorum yazısı yazılabilir ama siz siteye gidin, kendiniz okuyun, verebildiğiniz desteği verin.

http://sessizkalmasucaortakolma.com/


IMAGINARIUM’DAN
OYUNCAKLARINIZI PAYLAŞIN KAMPANYASI…

Imaginarium, 6 Kasım – 25 Aralık tarihleri arasında düzenlediği

“Dayanışma içindeki çocuklar” kampanyası ile çocuklara,

oyuncaklarınızı paylaşın çağrısında bulunuyor.

İspanyol oyuncak devi Imaginarium, bulunduğu tüm ülkelerde düzenlediği “Dayanışma İçindeki Çocuklar” kampanyası ile çocukların kendi yaşıtlarına yardım etmesini sağlayarak dayanışma, yardımlaşma ve sevgi bilincini aşılıyor.

İlki 2008 yılında düzenlenen kampanyanın şartları bu yıl da değişmiyor; kampanyaya destek verecek olan çocuklar bir ayakkabı kutusu içerisine sade, dayanıklı, pil içermeyen, kötü durumda olmayan, şiddet ve savaş unsuru taşımayan oyuncaklar ile okul malzemeleri, el işleri ve aksesuarları koyarak Imaginarium mağazalarına getiriyorlar. Imaginarium, Türkiye’de oyun çağında olan çocuk esirgeme kurumlarında, yetimhanelerde ve bakım evlerindeki çocuklara ulaştırıyor.

Daha önce 28 ülkeden 65.000’in üzerinde çocuğun dayanışma hediyesi aldığı kampanyada, bu yıl Imaginarium Türkiye olarak daha fazla çocuğun gelişimine ve eğitimine destek vererek Türk çocuklarının dayanışma ruhunu tüm dünyaya ilan etmek için, her çocuğu kampanyaya katılmaya davet ediyor.

OYUNCAKLARIN BIRAKILACAĞI IMAGINARIUM MAĞAZALARI:

Imaginarium City’s / Imaginarium Kanyon / Imaginarium Artell Forum-Kemerburgaz / İSTANBUL

Imaginarium Panora / ANKARA

Ayrıntılı bilgi için; Markaevi/ 0212 240 85 85


Etiketler: ,
Kategoriler: Sosyal Sorumluluk

«       |       »




Bir Yorum Yazın