Türkiye’de bebek ve çocuk alışverişi

Sep 17, 2009 - 13 Yorum

Son yıllarda malesef Türkiye tekstil sektöründe ileri bir ülke olmasına rağmen fiyat açısından Amerika’nın çok üstünde kaldı. Amerika’ya ilk gittiğim senelerde orada kazandığımı biriktirip buraya alışveriş için gelmeyi beklerken artık orada – tabiki Çin ve diğer uzak doğu ülkeleri kaynaklı – çok ucuz ürünler bulunabildiği için oradan alışveriş eder olduk. Özellikle “yabancı marka” Türkiye’de çok pahalı.

Bu durumda benim burada yaptığım alışverişin kapsamı, Amerika’da olmayıp, ancak Türkiye’de bulduğum ürünler oluyor. Bir de tabi pazar alışverişi. Türkiye’de esasen pazar (hem günlük kurulan mahalle pazarları hem de kapalıçarşı vb pazarlar) alışverişi hem daha hesaplı, hem de çok zevkli. Amerika’da da olduğu gibi alışveriş merkezlerinde alışveriş çoğunlukla bütçeyi zorluyor.

Kıpırcan’a hamile iken Türkiye’ye geldim. Daha annemlere haber vermemiştik. Her iki tarafın ilk torunu olup dört gözle beklendiği için ultrason resmini gösterip, mutlu haberi verince ailemiz direk alışveriş moduna geçti. İki yer var ki, bence İstanbul’da olan ve İstanbul’a gelen her anne adayı ve hatta anne buraları ziyaret etmeli.

1. Kapalıçarşı’nın Mahmutpaşa çıkışında, Mahmutpaşa yokuşundaki Çeyiz satılan han
2. Sultanhamam’da Bebe ve Çeyiz Sarayı

Bunlar birbirine çok yakın. Buradaki krokide hem Bebe ve Çeyiz Sarayını hem de Mahmutpaşa yokuşunu görebilirsiniz. Ayrıca bu civarda bolca bebek eşyası satan başka mağaza da bulabilirsiniz. Mesela Chicco’nun Outlet Mağazası da mevcut.

Mahmutpaşa’daki Han esasen çeyiz ürünleri satıyor ama birçok bebek mağazası da var. İçinde renk renk, desen desen hastane çıkış takımları, yenidoğan ve bebek giysileri. Günlükler, süslüler, paltolar, tulumlar. Ne ararsanız var. Türk malı ve çok uygun fiyata. Kalite de gerçekten yüksek. Han’ın tam ismini bilmiyorum ama Kapalıçarşı kapısına yakın ve çeyiz satılan han nerede diye sorunca hemen gösteriyorlar. Bilen varsa yorumlara yazabilir.

Bu da ilginizi çekebilir:  Bebeğinizin altını değiştirirken

Bebe ve Çeyiz Sarayında bebek arabasından, bebek itriyatına herşey ama herşey var. 5 katlı mıydı, 7 katlı mıydı? Tüm binada ne ararsanız mevcut. Fiyatlar yine alışveriş merkezi ve “cadde” mağazaları muadillerine göre uygun.

Türkiye’de bir de ürünlerini çok sevdiğim bir marka var. Çeşitliliği ve kalitesi Amerika’da bebek alışverişi yazımda bahsettiğim markalarala aşık atar. Sevi Bebe. Kıpırcan ve Kımılnaz ilk doğduğunda badi gibi önden çıtçıtlı zıbınları kullanmıştım ve vazgeçilmezlerimizdendi. Bebek dönmesin diye kulanılan üçgen yastığı, şu anda hem Kıpırcan’ın hem Kımılnaz’ın kullandıkları bebek yastığı, burada evde bulunan çocuk oturağı çok beğenerek kullandığım ürünlerden. Çok öncü ürünleri var ve bence yurtdışında benzeri işlveli ürünlerdne ilham alınmışsa bile illaki farklı ve daha iyi bir noktası olan tasarımları oluyor. Özellikle kayınvalidem Sevi Bebenin müdavimi. Sağolsun gider bütün güzel ürünleri bulur bize.

Bunun dışında benim Amerika’da bulamayıp, Türkiye’ye gelince aldığım ürünler:

  • Pamuklu çocuk fanilası (Fanila olgusu yok Amerikalılarda)
  • Yünlü çocuk külotlu çorapları (Chicago kışları için çok elzem)
  • Altı deri ev çorabı (Bizdekiler Bony moccasins marka ama internette başka marka ve tipler de buldum. Deri tabanlı bebek çocuk çorabı diye aratın)
  • Cam rende (Hala bazen elma, armut rendelemek için kullanırız)
  • Sebamed bebek bakımı ürünleri (Pişik kreminin üstüne tanımam)
  • Bebek havlusu ve çocuk bornozu (Bursalı olarak evimize başka havlu girmez zaten)
  • Ceyo çocuk terliği (Bu konuda uzun uzun yazmak isterim. Crocs ve benzeri ürün kullan(a)mıyor çocuklar. En güzeli Ceyo terlikler)

Bu arada Amerika’da kullandığım bir ürün Türkiye’ye gelmiş. Özellikle okulların başladığı bu dönemde faydalı olur diye paylaşmak istedim. Çocuklarınızın okula götürdükleri elbise ve diğer eşyaları kaybolmasın ve karışmasın diye etiketlemek gerekiyor. Bunu bir çırpıda halletmenize yardımcı olacak hazır İsim Etiketleri var. İsimEtiketleri.com da hem ütüleyerek yapışan, hem dikilebilen özelleştirilmiş isim etiketlerini bulabilirsiniz.


Etiketler: , ,
Kategoriler: Bebek / Çocuk

Benzer Yazılar:
  • Akıllı telefonlar için ebeveyn / bebek bakımı uygulamaları (apps)
  • Atta çantanızda neler var?
  • Pamuklu bebek bezi videosu
  • En basit ve kullanışlı kanguru taşıyıcı
  • Emzirme 7 – Anne sütünü saklamak

  • «       |       »




    "Türkiye’de bebek ve çocuk alışverişi" için 13 Yorum yapılmış.

    1. Blogcu Anne says:

      Ben de fanila olgusunun Amerika'da olmadığını düşünüyordum, ancak şaşırtıcı bir şekilde geçen hafta New York'taki Century 21'da buldum. Hem kolsuz, hem kollu, bayağı bildiğimiz atlet gibi. %100 koton, yeri de hiç fena değil. Erkek çocukları için tabii, kız için öyle bir konsept var mı bilmiyorum.

      Old Navy, Gymboree, GAP gibi isim mağazalarda fanilaya rastlamak mümkün değil, ama sanırım böyle discount mağazalarında arayınca karşına çıkabiliyor.

    2. kurşunkalem says:

      Tam da oğlum için ihtiyacım vardı.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Ütülenen etiketlerden sipariş verdim.Umarım çabuk gelir…

    3. Husra says:

      Hanna Anderson in fanilalarini aliyorum ben, alti deri corabi da mevcut. Biraz pahali ama cok kaliteli, kesinlikle bozulmuyor, eskimiyor.

    4. Rana Eslem GULMEZ says:

      SEBAMEND URUNLERI ARTIK AMERIKADA COSCO DA SATISA SUNULDU )ILK ETAPTA COK MAKUL FIYATLA BASLADILAR SIMDI FIYATLARI NASIL BILMIYORUM AMA VAR SONUCTA…SEVGILER..

    5. hayal says:

      Kürkçü Han'dan behsetmişsin sanırım, Mahmutpaşa'daki yer..

    6. Açalya says:

      Ben HANES`in fanilalarini kullaniyorum Dante`ye. Neredeyse 12 ayliktan beri. Walmart, Target`ta var. Bazen TJMaxx`te de rastladigim oldu. Yunlu kulotlu corap da cok rastladim.

    7. Açalya says:

      Hanes`in 2T,3T,4T beyaz, super yumusak, esnek ve kaliteli fanilalarini gormek icin

      http://www.hanes.com/Hanes/Products/clearance-Hanes/clearance_ShopByGender-Hanes/clearance_boys-Hanes/1A0510.aspx

      annem Dante`nin bu fanilalarini gordugunde cok sasirmisti, ne kadar esnek, ne kadar kaliteli, Tr`de yok boyle cocuk fanilasi demisti (esnemeyen, pamuklu atletlerinden annem Amerika`ya getirmisti Dante icin bir suru, hem de Tr`dekilerin icinde en kaliteli olanlardan…ama bunlarla kiyaslanmaz bile)

    8. Nazli says:

      Pratik anne merhaba, blogunu bir suredir takip ediyorum, cok tesekkurler cok faydali yazilarin icin, senin onceki bir videonla ilgili bir sorum olacakti, "fuzzy bunz one size" bezleri internette nereden aliyorsun? (ben de amerika'da chicago'dayim). fuzzy bunz hakkindaki kullanici yorumlari dedigin gibi hep cok iyi, ben de begendim ve ogluma kullanmak istiyorum.

    9. Esra Günüşen Ertuğrul says:

      merhabalar,
      paylaşımlarınız gerçekten çok yararlı.. bu arada İrem bebeye de bakabilirler. Eminönünde 2 mağazası ve bostancı da da yeri var. fiyatlarıda çok uygun.. heryere bakarken oraya da bakmalarını öneririm..

    10. MAVi VE PORTAKAL says:

      mahmutpaşa daki o hanın adı sanırım Havuzlu Han
      Bende kızım Defne Su için ordan toplu alışveriş yapmıştım.

    11. Anonymous says:

      Ben genelde alışverişimi En ucuz bebek ürünleri sitesinde yapıyorum ucuz yazdığıma bakmayın; çok kaliteli ürünler. Özellikle sevi bebe ürünleri harika. İyi kalite pamuk ve Qeko-tex standardlarında ürüetim yapmalarıda önemli bildiğini gibi bu şekilde kansorejen boya ve zararlı kimyasallar, nikel kullanılmamış demektir. Bebeklerin ciltleri hassastır ve en savunmasız oldukları zamanda bunlara çok dikkat etmek lazım! Sizleri seviyorum..

    12. Pratik Anne says:

      Blocu Anne, Husra ve Acalya,
      Fanila konusunda kaynak icin co ktesekkurler. Elimizdekiler ufalinca buralara da bakacagim.

      Rana,
      Ben gelen giden olmadigi bir donemde internetten de bulmustum. Fiyatlar asagi yukari ayniydi sanirim. Cosco uyeligimiz yok malesef, Sam's CLub bize daha yakin.

      Mavi ve Portakal ve Hulya,
      Havuzlu Han'di. Cok tesekkurler.

      Nazli,
      Ben bezleri http://www.softclothbunz.com/ dan aldim. Chicago'daysan bana bir mail atarsan sevinirim.

      Esra ve Adsiz okuyucum,
      Ekledikleriniz icin tesekkur ederim.

    13. ozden eser says:

      merhaba herkese bende amerika da yasiyorum .bu siteyi cok begendim cocuk atletlerinden KMart magazalarinda gordum annelere duyrulur. bu arada bende bir anneyim virginia da oturuyorum cocuk bakimi yapabilirim yani amerikada yasayan annelere seslenmek istedim herkese sevgiler

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne