Halı ve döşemeden ruj lekesi nasıl çıkarılır

Aug 04, 2009 - 3 Yorum


Kıpırcan 4, Kımılnaz 1.5 yaşında. Kıpırcan 1.5 yaşındayken kendi kendini oyalama kapasitesine pek güvenemezdik ama Kımılnaz kendi kendini bayağı eğlendiriyor. Kıpırcan ile beraber olunca da birbirlerine eşlik ediyorlar.

Bu yüzden bazı haftasonu sabahları, onlar yataktan kalktıktan sonra gerekli kapıları ve çitleri kapatıp, güvenliği sağladıktan sonra biz bir beş dakika! daha gözlerimizi dinlendirmeyi tercih edebiliyoruz.

Geçen cumartesi yine onlar salonda oyuncaklarla oyalanırken, biz de gözlerimizi dinlendirmişiz. Kımılnaz odaya girmiş, elini eşimin sağ koluna koymuş. Eşim gözlerini açmış. Kımılnaz’ın iki el ve kollar dirseklere kadar bordo. Ruj içinde.

Kımılnaz’ın krem ve rujlara küçücük işaret parmağını daldırıp, alabildiği kadarını orasına burasına sürme hastalığı var. Ruju alıp kalem gibi boyamaz mesela. İşaret parmağını sokup ruju mundar eder, sonra suratına ve bacaklarıns sürer.

Ben de bunu bildiğimden çantamı hep yükseklere koyarım ama bir önceki gece unutmuşum. Kımılnaz Hanım’da bu unutkanlığımı ve beş dakikalık fazla uykuyu affetmemiş. Kendi üstü ve uyandırmaya çalıştığı babasının kolu ve gövdesi de dahil olmak üzere salondaki halı ve kanepemiz de rujlanmış.

Acilen internete danıştım. Ruj lekeleri başarı ile çıktı. Paylaşmak istedim.

Tüm kaynaklarda ruj lekelerine hemen müdahale etmenin gerektiği aksi takdirde rujun renginin – özellikle halı yününe – sineceği ve daha zor çıkacağı yazıyordu.

Halı için: Bazı kaynaklarda Amerika’da Goo Gone ismiyle satılan yapışkan sökücü bir maddenin işe yaradığından bahsediyor. Bir şişesi 10 dolar. Su basan bodrum katında lazım olduğu için biliyorum. Hiç gerek yok. Bazılarında asetondan bahsediyor. Denedim işe yaramadı.

Başka bir yerde okuduğum basit sabunlu su işe yaradı. Özellikle Ivory marka sabundan bahsediyorlardı. Ben de onu kullandım. Ufak bir tasa su doldurup, sabunu içine attım ve çalkalayarak köpürttüm. Kıpırcan’dan kalan eski ufak havlulardan bir tanesi ile köpürte ovalaya lekeleri çıkardım.

Mobilya döşemesi için: Her yerde diş macunu tavsiye ediyorlardı. Biz mobilyaları alırken Stainmaster marka halı bakım seti almıştık. O kutudaki solüsyonla ve süngerle ovaladım, lekeler çıktı. Her ihtimale karşı fermuarlı olan minder kılıf(lar)ını çıkarıp makinada yün şampuanı ile yıkadım. Makina hassas ayarda dönüyorken boş kalmasın diye diğer çıkarılabilen minder ve yastık kılıflarını da yıkadım.


Etiketler: ,
Kategoriler: Evim

«       |       »




"Halı ve döşemeden ruj lekesi nasıl çıkarılır" için 3 Yorum yapılmış.

  1. Deniz says:

    ben de başlığı okuyunca kim öptü bu halıları acaba demiştim:)))))))))

  2. Pratik Anne says:

    Optu 🙂 Evet.

  3. Ruj lekesi says:

    Ruj lekesini çıkarmanın en iyi yolu eterdir ama çok yanıcı olduğu için dikkat edilmelidir.

Bir Yorum Yazın