Çocuk Oyunları – Kaybolan nesneler

Feb 21, 2009 - 0 Yorum

Kıpırcan ile arabalarını kullanarak oynadığımız bu oyunu evdeki her türlü oyuncak, alet edevat, mutfak eşyası, veya resim vs ile oynayabilirsiniz. Oyun çok basit; çocuğunuzun yaşına göre hatırlayabileceğini düşündüğünüz oyuncağı alıp oyun alanına koyuyorsunuz. Sonra çocuğunuza gözlerini kapatmasını söyleyip oyuncaklardan birini alandan kaldırıyorsunuz. Sonra çocuğunuza hangi oyuncağın “gitmiş” olduğunu soruyorsunuz. Hangisi “eksik” veya hangisi “yok” gibi sorular ilk etapta anlaşılmayabilir. “Hangisi gitmiş?” diye sorarsanız daha rahat anlaşılabilir.

Yeni konuşmaya başlayanlara isimlerini söylemeyi bildiği nesneleri (veya resim. ör: hayvanlar) kullanarak oynayabilirsiniz.

  • İlk aşamada nesneleri sıralı veya düzenli olarak yerleştirip, bir kere isimlerini sıra ile söylettikten sonra nesneleri yokedin. Bu görsel olarak nesneleri hafızalarına yerleştirmelerine yardımcı olur.
  • İkinci aşamada nesnelerin yerlerinin sabit olmasına dikkat etmeden veya bilerek her seferinde yerlerini değiştirerek bir nesneyi yok edin. Bu onları biraz daha zorlayacaktır.

Etiketler:
Kategoriler: Oyun

«       |       »




Bir Yorum Yazın