Çocuk Oyunları – Garson Oyunu

Feb 22, 2009 - 3 Yorum

Bu Kıpırcan’ın kendi kendine türettiği bir oyun. Denge ve koordinasyon için faydalı olduğu kadar, evin içinde enerji tüketmek ve hareket yaratmak için birebir.

Evde hafif ve çocuğunuzun eline rahatça oturabilecek tepsi veya tabak verin. Üzerine hareket ederken sabir duracak ama hafif, yani tepsinin dengesini bozarsa düşebilecek (kırılmayacak) oyuncaklar koyun. Küp veya üç boyutlu şekiller iyi iş görüyor. Sonra bunları evin içinde bir uçtan bir uca taşımasını söyleyin.

Tabi vazife verir gibi söylerseniz oynayamak istemeyebilirler. Bu yüzden çocuğunuzun ilgisine göre yaratıcılığınızı kullanıp bir senaryo uydurmanızda fayda var. Değişik senaryolar:

  • Kamyon olup bir yerden bir yere taş taşıyor olabilir.
  • Yolcu taşıyan uçak olabilir
  • Nehirde gemi olabilir
  • Başlangıç noktası ve bitiş noktası belirlerseniz bir yerden malzemeleri alıp diğer tarafta bina inşa edebilir.
  • Kızlar için aklıma pek senaryo gelmiyor 🙂 Bebeklerine birieyler taşıyor olabilirler mi?

Etiketler:
Kategoriler: Oyun

«       |       »




"Çocuk Oyunları – Garson Oyunu" için 3 Yorum yapılmış.

  1. www.Kitubi.com says:

    Kızlar da aynı şekilde oynayabilir bence, benim küçüklüğüm mevzu bahis olsa hepsini oynardım. Hayatım boyunca bir kepçe kullanmak istedim.

  2. Pratik Anne says:

    Kitubi,
    Cok guldum. Kimilnaz’da boyle olacak herhalde. Abin var mi senin de? Bizim kiz devamli abisi ile araba yaristirip, ucak ucuruyor. Evde bir adet bebek var. Onunla da her ikisi oynuyorlar.

  3. Damla says:

    Bu cevabı görmemişim. Abi yok, anne karnında fazla testesterona maruz kaldığım kanısındayım. Halen Su, elektrik tesisatçılığı gibi hobilerim de var. Şu ana kadar 6-7 rezervuar iç takımı değiştirdim 🙂

Bir Yorum Yazın