BEO – Sonbahar

Oct 16, 2008 - 2 Yorum

İlk defa, Büyürüyorum, Eğleniyorum, Oynuyorum başladığından beri ancak ilk defa, haftanın konusu ile ilgili birşeyler yaptık çocuklarla. Sonbahar geldi ve güzel geldi buralara. Önce menü planlama, sonra oyun planlama (BEO) hayat biraz daha kontrol altında.


İlk etkinlikte hazıra konduk. Bizim mahalle parkında eğlence parkı gibi birşey kurdular. Oraya gittik. Kıpırcan balkabağı bahçesine daldı. Balkabağı buraların sonbahar sembolü. Aynı zamanda ticari günlerden Cadılar Bayramının da.


Kendi kabağını seçti.


Sonra onu kendi boyadı.

Bir takım kümes ve ağıl hayvanları getirmişlerdi. Onları besleyip sevdi.


Akşamları evimizin önündeki ağaçtan dökülen yaprakları yaprak tırmığı ile topladı.


Benim uydurmam olan bir elişi yaptık. İnternette adam gibi çocuk figürü bulamayınca, yazıcıda resim bastırıp Kıpırcan’ın kafasından çocuk yaptım. Sonra sonbaharlık kıyafetlerinden bir takımın fotoğrafını çekip bastırıp kestim. Yanına da ağaç çizip yaprak kestim.

Kıpırcan’da kıyafetleri kendi vücuduna giydirdi ve ağaca yapraklarını yapıştırdı. Ağacı boyayıp çimleri çizdi. Bir kısım yaprakları da yere döktü (yapıştırdı). Böylece kendisini ve doğayı sonbaharlık giydirmiş oldu. Bu eserini kendi duvarına, araba posterlerinin yanına yapıştırdı. Bu aralar hep herşeyi kendi yapıyor sağolsun.

Böyle bir sonbahar eseri oldu. Diğer mevsim haftalarında da benzer şeyler yapıp Andy Warhol tadında 4 tane poster asarız duvara.

 


Herşeyi-ben-yapacağım Kıpırcan fotoğraf çekmeyi çok sevdiği için makinayı alıp etraftaki özellikle yaprakları sararmış ve kızarmış ağaçları çekti. Yaprak topladık ama henüz onları kullanamadık. Daha vaktimiz var, sonbahar bitene kadar.

Kımılnaz derseniz eğlence parkında abisini seyretti, koşuşturan çocuklara baktı, hayvanları inceledi. Bir gün parkta kuru yaprakların ortasına oturttum. Onları alıp alıp attı. Onu gören iki 2 yaşında olduğunu tahmin ettiğim kız çocuk Kımılnaz’ın yanına gelip yerden yaprakları toplayıp başından aşağı yağdırdılar. Evde balkabağı ile oynuyor, sapını ısırmaya çalışıyor. Abi kardeş sonbaharın güzel günlerinde havalar soğumadan hep dışarıda geçirmeye çalışıyoruz.

Biz de sebze bahçemizde artık son mahsülleri topluyoruz. Hasat vakti pek yakındır. Bir de ben penceren evimizin önündeki ağacın bir iki günde bir fotosunu çekiyorum. Enteresan bir ağaç. Yaprakları fıstık yeşili çıkıyor, normal yeşilden kısa bir süre sonra bordoya dönüyor. Sonra kızarıp sararıyor. Baharda ve yazın da çekmiştim. Her gün çekmeyi unutmazsam, sonra çektiğim fotoları arka arkaya koyup ağacın değişimini göstereceğim Kıpırcan’a.


Etiketler: ,
Kategoriler: Oyun, Sanat

«       |       »




"BEO – Sonbahar" için 2 Yorum yapılmış.

  1. ece arar says:

    her gün çek… öyle bir film vardı. paul auster’ın romanından, duman mıydı, onu anımsadım, bulursan izle:)

  2. KeLeBeK says:

    seyrederken ben bile eğlendim ki kıpırcan çok memnun kalmıştır umarım bu aktiviteden.
    bu arada pratik anne, resim kabiliyetine bayıldım ne kadar muntazam bir ağaç o öyle…

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne