Hamişlere söylenen abes laflar

Mar 16, 2008 - 30 Yorum

“Torba değil ki büzesin.” misali bazı insanlar olur olmadık, yersiz laflar ederler. Hormon dengeleri altüstü olmuşken hamileler de bu durumun en zavallı kurbanlarıdır. Çünkü herkesin hamilelikle ve annelikle ilgili bir fikri, görüşü ve öngörüşü vardır. Hele hele erkeklerin (bakkal amca, tüpçü ve otobüs durağında bilet satan amca dahil).

Bloguma genelde anne adayları ve anneler geliyor ama başka ziyaretçiler de varsa, aşağıdakileri okuyun. Lütfen ağzınızdan çıkacaklar çıkmadan evvel önce bir düşünme merkezine uğrasın, gerekli kontrolleri yaptırıp, izin alıp öyle çıksın. Lütfen!

  • Hala doğurmadın mı? (veya başka bir versiyonu) Niye hala doğurmadın?
  • Kız mı erkek mi? (cevap ilk çocukla aynı cinsiyetse) Aaa! Aman aman sağlıklı olsun da, kız erkek ne önemi var zaten.
  • (Ne kadarlık hamile olunduğu sorulduktan sonra) 7 aylık mı? Göbeğin de çok küçükmüş. (veya çok büyükmüş) Sonra hızını alamayıp neden büyük veya küçük olabileceğine dair fikir yürütmek.
  • (Hamile olduğu söylendikten sonra) Çok uğraştınız mı? veya çok denediniz mi?
  • (Hamile olduğu haber verildikten sonra) Planlı mıydı, kaza mı oldu?
  • (Laf açılır açılmaz felaket tellalı gibi) Bizim falancanın da sezeryan dikişleri patlamış. Filancanın epiduralden hala beli ağrıyormuş. Komşunun yeni bebeği kolikmiş hiç susmadan ağlıyormuş. Teyze kızı daha evvelki hafta düşük yapmış. (ve benzer senaryolar)
  • (Bebeğin cinsiyetini tahmin ederken – ki illaki edilecek) Kalçaların genişlemiş kesin kız bu. Cildin bozulmuş, kız olacak kesin, güzelliğini almış. Burnun büyümüş, saçların seyrelmiş, erkek mi geliyor? (gibi görünüşe çamur atan yorumlar)
  • (Bebişe seçilen isim söylendikten sonra) Tatsız evya boş yüz ifadesi ile cevap vermek (veya daha kötüsü) Çok enteresan bir isimmiş, nereden buldunuz?
  • (Tecrübeli bir anne olarak taze hamişe) Sarkan göğüslerim, gitmek bilmeyen göbeğim veya dehşet görünen çatlaklarım….. (şeklinde bitip gitmeyen şikayet listesi sunmak.)
  • Başka benim aklıma gelmeyen ama sizin hamileliğinizde duyduğunuz abes laflar var mı?

    Bu da ilginizi çekebilir:  Ses bir iki test test

    Etiketler: , ,
    Kategoriler: Hamilelik

    Benzer Yazılar:
  • “Anne olmak arkadaş çevresini 8 kişi büyütüyor”muş
  • Kadının kendi annesine benzemeye başlaması
  • Büyük beklentiler – Hamilelik, doğum ve bebek
  • Bebek mi istiyorum, çocuk mu?
  • Anneler Günü

  • «       |       »




    "Hamişlere söylenen abes laflar" için 30 Yorum yapılmış.

    1. Başak says:

      Bence en kötüsü doğum kastedilerekten söylenen “allah kurtarsın” lafı…
      Hapistemiyiz ya da bu kadar kötü mü hamile olmak ki allah kurtarıyor…
      Bir de aynı işyerinde çalıştığın arkadaşlarının takribi her hafta “eee ne kadar kaldı, ya da kaç haftalık oldu demesi…

    2. Derya says:

      Bebeğin o ay kaç gram olduğu söylendikten sonra: “Yediğin sana yarıyor galiba, bakalım bebek kaç kilo doğacak?” İşte sinir bozucu bir cümle daha. Sanki anne adayının elindedir bu ve bilerek bebekten esirgemektedir gramları!!!

    3. Anonymous says:

      Bebekler peş peşe dünyaya geldilerse,tebrik ederken!bütün İstanbul’u doldur istersen veya sen ünv.okudun ama köylüler gibi kont.pek bilmiyorsun gibi cici sözler.Yazdıklarına muhatap olmamış çok az hamile ve lohusa vardır eminim.Ama sadece bunda değil,her konuda uzman bu insanlar…Sevgilerimle.Beyza

    4. Aklımdakiler... says:

      Geçenlerde dolmuşta yanıma oturan bir bayan karnımı işaret edip hastamısın dedi, hayır hamileyim dedim, ben de onu demek istedim dedi.. sonra da efendim niye pantolon giymişim, onun gelini sıkı pantolon giydiği için bebeği ölü doğmuş… ben “ama bu hamile pantolonu” dediysemde teyze ikna olmadı, çıldırttı beni…

    5. semiramis says:

      beni en sinir eden şey doğumdan sonra “kaç aylık hamilesiniz” diye sorulması olmuştu.
      Yine göbek büyüklüğü ile ilgili olarak hastanede diğer doğuran ya da doğuracak olanların genellikle annelerinin yaptığı yorumlar: “aaaaaaa doğurmamış sandımdı ben seni. Göbeğin hiç inmemiş!!” “Anne, benim göbeğim de bu kadar büyük mü??(yeni doğum yapan başka bir kadın)”
      Bana hep sinir bozucu şeyleri söyleyen hep kadınlar oluyor nedense. “Aaaaaaaa şekerim biraz dikkat etmelisin kendine. Göbeğini eritmek için acilen birşeyler yapman lazım. Hiç bişey yapamıyosan nefesini çek içine, ver. Çek, ver. çek, ver…”
      Ya da “Aslında ben o kadar şişman değilim. Biraz göbeğim var, o kadar. Ama ben 3 çocuk doğurdum. Bak senin göbeğin 2 çocukla benimkinden büyük!!!” (Bu benim öz be öz ablam olur kendileri)
      Sinir olma sen boşveeeeeeeeer diyorum kendime ve biriyle karşılaşınca “Kilo vermişsin” diye başlattıkları sohbete “Ama bak göbeğim kocaman ama” diyerek noktayı ben koyuyorum.

    6. Burcu Demirel says:

      Ben hamileyken en sinir oldugum soru suydu: ” aaa ne guzel ikiz mi?” :)) tamam, kocaman bir gobegim olabilir, bidik bir hamile de olabilirim ama bu risk alinip da ikizmi diye sorulur mu ayol ? 🙂 Sonucta tek bebek dogurdum ama biri icerde kaldi sanirim :))

    7. Elif says:

      İyi ya yanlız değilmişim.ben de dün hastaneye gittiğimde bana 2 kişi ikizmi diye sordu:)doktor suyumun fazla olduğunu o yüzden şiş durduğunu söyledi.ama artık evden dışarı çıkasım gelmiyor, sanki herkes karnıma çok şaşırmışcasına bakıyor:)neyse 2 haftam kaldı.gerçi her gören yarın doğurcakmış gibi durduğumu söylüyor.

      Önceki hamileliğimde de 5-6 aylıkken sende bir anormallik var karnın hiç büyümüyor diyorlardı:)

      Ama ben yinede hamileyken değil de bebeğim doğduktan sonra her kafadan bir ses çıkmasından şikayetçiyim:)

    8. Nurdan Gencturk says:

      7 aylık hamileyken, restoranda yan masamızda minik bebekleriyle oturan kadın bana dönüp, “bu iyi günleriniz, çok pişman olacaksın” demişti. Kulaklarıma inanamadım…
      Bir de doğumdan birkaç saat sonra, hastanede yan odadaki hanımın annesi gelip “kız mı, erkek mi?” diye sormui, ben “kız” deyince de “olsun, olsun” demişti. Aynı şey bir de doğumdan birkaç hafta sonra takside geldi başıma. Taksi şoförüyle de aynı konuşma geçti aramızda…

    9. gulsum says:

      benımde son aylarımda bu ıyı gunlerınız bu gunlerınızı cok arıcaksınız demıslerdı. hıcte aramıyorum ben oglumla o kadar mutluyumkı cok sukurkı olmus:),
      bende hamıleyken kayınvalıdem erkek olcak senın cocugun ben bılıyorum demıstı.bende nerden bılıyorsun dedıgımde sen oglumu daha cok sevıyorsun ondan demıstı, sınırımden catlıyordum.bu hırsla ıkıncıyı dograsım gelıyor bazen:))
      bıde nedense erkek olcak deyınce aaaa ıyı ıyı dıyolar kız olunca noluyosa sınırler yaaa.

    10. Mademoiselle says:

      Ben galiba bu yazilanlardan isim ve son madde haricindeki herseyi yaptim. Yani sevdigim arkadaslarima bu bebek ne zaman gelecek diye cok sordum sanki onlar biliyormus gibi, ya da gelsin artik bebegimiz sevelim diye baslayan cumleleri cok kordum. Kisilerin karninin kucuk oldugunu soyledim ama buyuk olanla ilgili yorum yapmadim. Ayni cinsiyeteten ikinci yada ucuncu bebegi olanlara aynen yazdigin cumleyi kullandim cunku ne diyecegimi bilemiyordum her seferinde. Gerci cogu zaman digerlerine bir arkadas daha geliyor cumlesini kullandim ama bu sizin yazdiginiz cumleyi kullandigim da oldu. Maalesef farkinda olmadan felaket tellalligi yapip, farkina varinca cok uzuldugum oldu. Hala dusundukce uzulurum felaket tellalliklarima.
      Bebek cinsiyeti tahmininde kotu cumleleri sadece kendimde kullandim. Herkese cildimin cok kotu oldugunu ve cok cirkinlestigimi ve bir kiz bebegimin olacagini soyledim…Herkeste yuzumdeki civilcelere ve diger problemlere bakip bir kizim olacagi yorumunu yaptiklarinda nasil anladiklarini sorardim, kendilerinin kiz annelerini cok iyi tanidiklarini soylerlerdi:).

    11. ASYA says:

      Ben çok dikkat ediyorum artık..
      Kendi hamileliğimle kimseninkini karşılaştırmıyorum..akıl almak isteyenler bile olsa vermiyorum…
      Hamile arkadaşlarıma bişi anlatırken önce ‘benim hamileğimde böyleydi ama kişiden kişiye değişir’diyerek açıklamamı yapıyorum….
      Ve mümkünse hep iyi şeyler anlatmaya çalışıyorum…

      Bide şeyler var mesela…ailede oluyo bunlar..

      Anne kişisi ısrarla tek çocukta direttikçe onlar bir ikinciyi ister dururlar…
      Kardeşim siz yaptınız diye bende yapmak zorunda mıyım diyemiyosun..Sinirin bozuluyo…Bozulduğuyla kalıyosun:P

    12. Lighter-N says:

      Ya evet neden kadınlar hamileleri üzecek şeyler söyler hep? Sen daha mutlu salak, başına neler gelicek gibi davranıyorlar..Bana en çok söylenen şey: “Şimdi bol bol uyu sonra bugünleri çok arıycaksın”..Ben de yapıştırıyorum cevabı: “napalım hamama giren terler, önceden bilmiyor muydunuz siz uykularınızın ilk aylarda böyle olacağını? ben biliyorum ve hazırım o yüzden sorun değil”….Bi de kilo mu aldınız hamile misiniz sorusuna sinir oluyorum çünkü gerçekten hamile gibi diil kilo almış gibiydi ama sana ne di mi ama? Ya kilo aldıysam ve bozuluyorsam bu yoruma???Bi de kadınlar “naber tombik, tombalak?” filan demiyorlarmi sinir oluyorum!!

    13. KeLeBeK says:

      bana dışarda pek müdahale eden olmadı, ama isim konusunda epey burun kıvıran oldu, nerden buldun bunu, ailede bir büyüğün adı mı zorladılar mı falan dediler, ne sinir yaa, size ne kardeşim, hayır sözlükten buldum anlamını çok beğendim ve seçtim ne var yanii hayret bişey…

    14. turuncu says:

      Hıımmm.Benim duyduğum ve bana söylenen en abuk laf “aaaa ben seni bildim bileli hamilesin”diyen kuş akıllıl iş arkadaşımdı.

    15. Acqua says:

      canım öyle güzel anlatmışsın ki herşeyi, okurken hepsi çok tanıdık geldi valla.

    16. Anonymous says:

      en siniri kayınvaldemin aa çok şey almayın herşeyi doğunca alırsınız demesiydi. bir arkadaşının bebeği bir aylıkken ölmüşte (dünyaya geldikten sonra) . bu mantığa göre heran hepimiz ölebileceğimize göre akşama yemek bile yapmamak lazım. oğlumun odasını hazırladığımda pek çok kişiden erkenden niye hazırladın boş beşik uğursuzdur vs sözler duymuştum. yine aynı manyak kayınvaldem çok sevinme , niye bu kadar çok seviniyorsunuz, oğlum bebeğe çok düşkün allah onunla imtihan edecek gibi beyinsiz sözlerde kullanmıştı. tombik biri olarak en çok duyduğum söz daha doğurmadın mı aa ikincimi yolda, ikiz mi gibi kiloya ait sözler. rabia

    17. esra says:

      merhaba
      evet bu yazılanlar gerçekten hamilelerin sıklıkla karşılaştığı maksat muhabbet olsun diyerek fazlaca düşünülmeden sarfedilen sözler…bende şunu ekleyeyim geçen gün bir hamile arkadaşımla bir yerde otururken karanfil satan bir bayan geldi yanımıza ve allah bir parmakta kurtarsın dedi ben ve arkadaşım dumur olduk.doğumdan korkan arkadaşımın gözleri faltaşı gibi açıldı…

    18. Anonymous says:

      Size hiç “bacak bacak üstüne atma, bebek sıkışır”, “beşik boş kalmasın”, “imkanın var… doğursana” diyen olmadı mı?

      Sanki sabahın dördünde ateşler içinde kıvranırken bebek ağlıyor diye o “imkanın var” diyenler bebek başında nöbet tutuyor.

      Biri olmuş işte (yaş mı geçti ne?) ikincisi için tedavi görüyoruz olmuyor… herkes de naz yapıyorum zannediyor.

    19. ALİYE says:

      Benimki daha farklı,13 sene bebeğimiz olmadığı için sonunda mikroenjeksiyon tedavisine karar verdiğimizde “aa olmaz öyle bebeğiniz …ç olur yapmayın “diyen en yakın akrabalarımızın sözleriydi.Ama ne acı tevafukturki kendi tek sahip oldukları oğullarıda aynı yöntemle bebek sahibi oldular…

    20. banu says:

      İlk günlerin şaşkınlığı ile idrak edememişim, Mira’cım yeni doğduğunda buraya eklenme şanına yakışacak bir diyalog yaşamıştım. Şimdi geldi aklıma, geç oldu biraz ama, Pratik bu konuda bir şeyler yazmıştı, ekleyim dedim…
      – Bebek ağlıyor mu?
      – Yok, pek ağlamıyor, maşallah…
      – Ahraz* olmasın sakın, hay Allah…
      * Ahraz = Sağır, dilsiz
      – Yok işitme testlerini yaptılar bir sorunu yok..
      Benim de aklım nereyse, mantıklı mantıklı cevap vermeye çalışıyorum 😛

    21. deniz says:

      Beni dumur eden bir diyalog hamileliği haber verdikten birkaç hafta sonraki bir konuşmada kayınpederimin "fazla rahatsız etmeyin bakalım torunumu" demiş olmasıdır. Kulaklarıma inanamamış ve kendinde bu derece müdahale hakkını nasıl gördüğünü anlayamamıştım. Henüz yolu yarılamadık bile, gelecek bombalara hazırlıklıyım böylece.

    22. Anonymous says:

      Ammaan kiyamam ben size,hepinize..Siz anneler ve anne adaylari cok degerli varliklarsiniz..Cennet sizin ayaklarinizin altinda..Sizler dogmus,dogacak evlatlariniza hayirli anne olun,evlatlariniz da size hayirli olsun..Hamilelere karsi ozel bir sefkat beslerim.Fakat bir sorum var sizlere;hamilelere dogum icin nasil bir dilekte,duada bulunulmali sizce ? (Allah kurtarsin disinda) Bu arada hic evlenmedigim icin hamile de olmadim fakat kimseye sormadim simdiye kadar ama cok duydum sahit oldum,bebek sahibi olamayanlar her nedense karsilastiklari suallere ki kimseye de aciklama yapmak zorunda olmadiklari gibi bunu soranin densizligidir bu ama yine de hayirlisi deyip gecmek yerine ayy yok hazir degilim(haziriz da olmuyor demek),ayy kocam cok istiyor da ben istemiyorum -aynen bu tonlama nedense-(cok istiyorum da olmuyor demek) , henuz dusunmuyoruz,istemiyoruz(iste bu cevaptan cok korkarim cunku sen istemiyor musun hakikaten Allah da vermeyecek gibi geliyor,bari oyle demeseler de dua hukmunde olmasa diyorum)Hepinize sevgilerimi gonderiyorum bidiklar.. 😉

    23. iki dirhem bi çekirdek says:

      bunun birde "doğum yaptıktan sonraki diyaloglar" kısmı var ki ohoooo ne ben söyleyeyim ne siz sorun… herkes en iyi bebeği yetiştiren mükemmel ve başarılı anne tripleri ile çıkıyo karşınıza… persantil değerleri iyi oranda yüksek olan çocugunuza şeker hastasıdır bu diyenler bile var…

    24. Pratik Anne says:

      Iki dirhem bir cekirdek. Bahsettigin cildirtan sozleri http://www.pratikanne.com/2008/03/taze-annileri-ldrtan-szler.html yazimda listelemistim. 🙂

    25. Anonymous says:

      peşpeşe doğan iki kız çocuk annesi olarak bunların çoğuyla ben de karşılaştım ve karşılaşmaya da devam ediyorum.'e sen şimdi üçlersin', 'üçüncüye geç kaldın' ,'e üçüncü oğlan olur inş.'bu liste uzar gider böyle ama beni dumur eden doğumdan çıktıktan sonra kayınvalidemin müthiş yourumu olmuştu: karşı odadaki bebeği iyi temizlemişlerdi benim kızım da çok gür saçlı doğduğu için fazla temizlenememişti bizi hastane odasında ziyarete gelen akrabamıza kayınvalidemin yorumu 'karşı odadaki bebeğin babası askerde onun için o temiz bizimkiler malum yeni evli ya bebek çok kirli' bu ne ki? buna ne denir? bu nasıl bir zihniyet?

    26. Hümeyra says:

      20 haftalık hamileyim ciddi bir kilo alımım olmadı hatta herkes aynısın diyor. Ben de yediklerime dikkat ediyorum zaten.Ama bir tane arkadaşım var o da beni her gördüğünde “Sen kilo mu aldın?” diye sorup duruyor! E hamileyiz tabii, alacağız eninde sonunda neden sorup duruyorsun be kadın! Sanki durduk yere genişliyorum da. Hey Allahım!

    27. Aslı says:

      hamilelikte karnım çok büyüktü. yolda insanlar bile birbirlerini dürtükleyip beni işaret ederlerdi. Sanki ben onları görmüyorum :((
      bebeğimin cinsiyetine doktor %70 kız demişti. Daha sonra kayınvalidemle bir konuşmamda doktorların bazı bebeklerin cinsiyetini yanlış bildiklerini söylediğimde inşallah seninki de yanlış çıkar demişti !!!!
      doğumdan sonra bindiğim takside taksicinin ” abla sen hamileysen bu bebek kimin ” diye sorması son bomba oldu :))

    28. Nil says:

      Bana da 12. haftamızdan beri “hareketlerini hissetmiyor musun daha?” diye sormaları çok rahatsız edici geliyor. 20. haftamızdayız ben daha minik minik ancak hissedeliyorum ki normali de buymuş okuduklarıma göre. Sinir oluyordum bunu soranlara.

    29. yaseminn says:

      herkeste aynı sıkıntı var bu ne yaaa insanlar neden bu kadar çok konuşuyo . . ben 25 haftalık hamileyim kilo aldım ama karnım çıkmadı basenlerim çıktı kalçalarım çıktı herkes aa kesin kız diyo ama doktorum erkek diyo hatta ultrasonda oğluşumun fasulyesini bile gördüm ama kime anlatacaksın ki .. ve en sinir olduğum şeylerden biri de kayınvalidemin hiçbirşey aldırmaması .. ya 25 haftalık oldu cinsiyetide belli hala ve halaaaaaaaaa bir patik bile alınmadı aldırmıyo kadın uğursuzluk getirir diye .. tmm sen ona inanıyosun ama bnm hevesim var arkadaşımmm almak istiyorum odasını hazıramak istiyorum neymiş efendm çocuk doğunca herşeyi alırlarmış .. iyiyde ben hevesle odasını hazırlamadıktan sonra senin aldıklarını napıyım yaa 🙁 deli oluyorum ve çok üzülüyorum oda bomboş duruyo ben doğum yapıcam evde lohusa halimle yatıcam onlar alışverişe çıkcak bide neymiş oda takımına gerek yokmuş beşik yetermiş kıyafetleri kendi gardolabıma sığarmış ya ama ben istiyorummm halısına perdesine kadar özel olsun takım olsun istiyorum ama olmuyo işde 🙁 oğluşuma hiçbişey alamıyorummmmmm ..!

    30. Paradise says:

      Merhaba 17 yaşında kızım var benim hamileyim millet herşey söylüyor ya nasip bu zamanmış ne yapayım Allahın erdiğinde karşı çıkıp aldırmadım ya sizce ne yapayım aa kızı kocaman bayaa ara vermiş bilmemne evet supriz oldu istemiyordum ama oldu eşimde çok istiyor herkesin büyüdü ben baştan başlicam

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne