Hamilelik 3 aya düşüyormuş!!!!

Jan 05, 2008 - 5 Yorum

Kımılnaz bugün 4 haftalık oldu. Sağolsun gazı, kabızlığı vesairesi bizi rapt-ı zaptta tutuyor. “Kırkı çıkınca yoluna girecek.” diye sabırla uğraşmaya devam ediyoruz. Bebeğimizin, gaz çıkardığında veya pırtladığında kendimiz yapmış kadar rahatladığımız; kaka yaptığında göbek attığımız; sofrada kaka rengi ve yoğunluğu muhabbetleri çevirdiğimiz ve her birimizin üzerinden buram buram kusulmuş ekşi süt kokularının yükseldiği dönemindeyiz.

Ben “memeli aleminde insan yavrusundan başka gazı, kabızlığı ve uyku derdi olan başka yavru var mıdır?” diye düsünürken National Gegraphic kanalında “In the Womb” isimli belgesele denk geldim. Zaten kırk yılın bir başı TV önünden geçerken denk geldiğim programlar ya “In the Womb” ya “Bringing Baby Home”. İşaret midir nedir? Benim izlediğim bölümde hamile yunus balığı ve filleri anlatıyordu. Yunus balığının hamileliği 12 ay, filinki 22 ay sürüyor. Fil yavrusu 120 kg doğuyor. Fetüs fili annesinin karnında annesini koca ayakları ile tepiklerken gösterdiği sahnelerde kendime Kıpırcan ve Kımılnaz içeride tepişirken ettiğim şikayetleri hatırlayıp güldüm.

Bir taraftan da düşüncelere gark oldum. Malum bizim bebeklerin doğumdan sonraki ilk 3 ayına “dördüncü trimester” derler. Tam bitmeyen gelişimi dışarıda tamamlamaya çalıştığı için hem o hem bizler heba oluruz diye. Bu hayvanlar niye böyle aylarca hamile, yoksa bizim hamilelik mi kısa? Yazının başlığı ise devamlı ortalıkta dönen tam aksine bir espiri aslında.

Bir kısmınızın doğumu çok yakında olduğundan hafızalar tazedir veya tam aksine o günler ne telaşe ve panikti hatırlamıyor olabilirsiniz. Çocuğunuz kazık kadar olmuştur ve uykusuz geceleri unutmuş olabilirsiniz. ( Ben niye 2. çocuğu yaptım zannediyorsunuz? Amnezi) Ne kadar nesnel olun desem de bu çok öznel bir konu aslında.

Velhasıl anket soruma gelelim:


  • Bebeğinizin sindirim sisteminin tamamen gelişmiş olacağı için gaz ve kabızlık derdi olmayacağını…
  • Midesi yeterince gelişmiş ve büyük olacağından, 3 ay sonra değil ikinci hafta gece en az 5-6 saat idare edecek kadar süt emebileceğini…
  • Gözleri gelişmiş olacağından, ikinci ayda değil hemen sizi net göreceğini…
  • Beyni yeterince gelişmiş olacağından ana karnından çıkar çıkmaz size gülücükler atacağını…
  • Ve de yine vajinal yolla normal doğurulabilir boyutlarda olacağını bilseniz…
  • Bu da ilginizi çekebilir:  Anket - Her işe yetişmeye çalışan anne modeli

    Hamileliğin 12 ay olmasını ister miydiniz?
    Geceleri uykusuzluğa son, Evet, Evet, Evet!
    Nayır, Nolamaz! Ben kesinlikle sabredemem!
    Free polls from Pollhost.com

    Bu arada Anketkısmında Çin Takvimi ile ilgili anketen popüler yazılardan. 907 kişi cevap vermiş ve 63% oranla Çin Takvimi doğru cevap veriyormuş. Uyku ile ilgili anket sonuçları da enteresan. Çoğunluk 0-6 ay arası uyku işini yoluna koyuyor ama koyamazsa geri kalanın çoğu 2 yaşını bekliyor.

    Katılımınız için şimdiden teşekkürler.

    Etiketler:

    Benzer Yazılar:
  • Lazerli göz ameliyatı konusunda yorumlarınız
  • Anket – Her işe yetişmeye çalışan anne modeli
  • Pratik Annem Bloguna Bahar Geldi
  • Bebekler gibi uyumak
  • Çin Takvimindeki cinsiyet tahmini ne kadar tutuyor?

  • «       |       »




    "Hamilelik 3 aya düşüyormuş!!!!" için 5 Yorum yapılmış.

    1. cocuklacocuk says:

      vallahi bence uygundur 12 ay:))) oyumu bu yönde kullandım…çin takvimine gelince ben de ilkinde yanlış çıkmıştı 2. ye bakmadım bile

    2. Minik Patikler says:

      🙂 🙂 🙂 12 ay, oldukça uzun bir süre, yok yok 🙂

    3. yummymummy says:

      Pratikcim,
      Uzundur bloglara bakamadim kendi blogumu da epey ihmal ettim… bir de baktyim ki kimilnaz gelmis!!!! 🙂 tebrik ediyorum, Allah anali babali buyutsun, sagliklar diliyorum… sevgiler:)

    4. www.edasuner.com says:

      yok artık daha neler 🙂 almayalım bence 4 ay kafii az deforme oluruz tövbe ya 🙂 hayırdan yana oy verdim ama sayfandan çıktım geri geldim yorum yazdım bak bilesin 🙂

    5. venture says:

      Aman Burcu cum naptin, ben 5.5. ayimda acaba zamani nasil ileri sarabilirim diye dusunurken, sen 12 ay mi dedin, yook yookk ben gaza,kaka ya, aglamaya, uykusuz gecelere raziyim, yeter ki omuzumda olsun mis kokusunu duyayim.

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne