Bebeğiniz çok ağlarsa

Jan 09, 2008 - 9 Yorum

Bebeğiniz çok uzun süre, çok yüksek sesle ağlar ve sakinleşmezse sizin sinirlerinizin daha fazla yıpranmaması için kulağınıza ses önleyici kulak tıkacı tıkayabilirsiniz. Kulak tıkacı takıp bebeğinizin ağlamasını umursamadan olay mahallinden uzaklaşın manasında yazmadım. Merak etmeyin bebeğinizin ağlamasını hala duymaya devam edeceksiniz.

Kulağınızın dibinde uzun süre sürekli çınlayan ağlama sesi belli bir süre sonra başağrısı, sinirlilik ve panik yaratıyor ve dolayısı ile gerçekten kaçıp olay mahallini terketme dürtüsü gelebiliyor. Hatta, Allah muhafaza, yorgunluk ve sinir yıpranmasından dolayı istem dışı bebeğe zarar verme isteği bile doğabilir. Kulak tıkacı da bu gibi durumlarda bebeğiniz kucağınızda veya omzunuzda, kulağınızın dibinde ağlarken sesten dolayı daha fazla başınızın ağrımasını önlemiş olacak ve bebeğinizi rahatlatmaya veya sakinleştirmeye çalışırken sizin de daha uzun süre sakin kalmanıza yardımcı olacak.

Bu da ilginizi çekebilir:  Yeni hamilelere ve hamile adaylarına Amerika'da hamilelik 101

Etiketler: ,
Kategoriler: Bebek / Çocuk

Benzer Yazılar:
  • Anne ve Babalar için Zaman Planlaması
  • İki çocukla tatil – Bölüm 4
  • İki çocukla tatil – Bölüm 2
  • İki çocukla tatil – Bölüm 1
  • Her pratik annenin buzluğunda olması gerekenler

  • «       |       »




    "Bebeğiniz çok ağlarsa" için 9 Yorum yapılmış.

    1. Magissa says:

      Vallahi ben iyice korktum… Demek tek çaremiz kulak tıkacı 🙂

    2. www.edasuner.com says:

      Birde ben şunu duymuştum biz bağırınca sesimiz kısılır ama bebeklere allah o gücü veröiş ne ilginç değil mi ya?

    3. cocuklacocuk says:

      Gerçekten bağırınca kulakları sağır edercesine bağırır yaramazlar…anneden başka biri varsa özellikle de sakin biri, onun bebişi sakinleştirmesi de iyi bir çözüm…sinirli olanı çok iyi anlıyor bebişler

    4. Moonshine says:

      Ben universitede tiyatro klubundeyken bize anlatmislardi. Biz buyukler cigerlerimizden girtlaga cikan havayla konusur ve bagirirken bebekler direk diyaframi kullandiklarindan (opera sanatcilarinin kullandigi yontem) o kadar bagirabiliyorlarmis ve sesleri kisilmiyormus. Inanilmaz bir sey gercekten, Allah sabir versin 🙂

    5. Açalya says:

      Annem, “bebekler agladikca buyur kizim, aglarken kemikleri genisliyor, uzuyor ve buyuyorlarmis der” bir annem inanmaz buna, onun jenerasyonu tumden boyle :))

    6. Açalya says:

      Ama var ya belki de dogrudur! ben bir google edeyim bunu…yada ‘oh agla yavrum ohhh, buyu cocugum’ demek en iyisi mi ne?!

    7. Pratik Anne says:

      Ben aglayinca cigerler, hickirinca mide buyuyor diye biliyorum.

    8. DERYA says:

      acalyanın dedıgı gıbı agla oh oh dıyeceksın çünkü aynene bugun öglen gibi aynısını yasadım gündüz kucakta uyumak ıstıyor yada ses istiyor yanında bende odadaydım ve gazete okuyordum ses olmayınca bastı yaygarayı aynen agla kızım agla kızım dıye dıye susturdum iyi bir cözüm geldi bize:))

    9. Hayatta Giderken says:

      değişikliği seven biri olarak blog ismimi değiştirdim, ancaka dresim de değişmiş. Ben eski ismimle demli çay:))
      yenia dresime beklerim kıpırcan ve kımılnazı kocccaman öpüyorum. sevgiyle kal.

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne