3 Güzel Çalışma

Nov 26, 2007 - 6 Yorum

Son haftaya (39+) girdim ve Kımılnaz hala yumurtada. Asayiş berkemal. Bu hatun da abisi gibi, yarasa misali, tutunmuş kaburgalarıma hiç inesi yok. Doktor bekliyoruz dedi. Ben de acelemiz yok, bekleriz dedim. Klasik ağırlaşma durumları dışında, maaşallah, ben yine kocacığımı ve annemi kızdıracak işler yapacak kadar hareket edebiliyorum. Zaten esas yatınca rahat edemiyorum. O yüzden gece uyuyamayıp sonra gündüz abuk vakitlerde sağda solda sızıyorum.

Artık yapılacak hazırlık falan kalmadı. Geçtiğimiz haftasonu da 4 gün Şükran Günü tatili olunca Pratik Anne oldu Tembel Anne. Perşembe senenin ilk karı da düştü. Ertesi gün güneş açtı ayaz oldu. Biz de evde PTT vaziyetinde takıldık. Baby Whisperer kitabını tekrar okudum, hatırladım. İşte toplamam gereken ama artık uzatmalarda içimi bayan üç proje var. Onları da toparlayabilirsem Kımılnaz rahat rahat gelebilir. Belki de onu bekliyor, bilemiyorum.

Kımılnaz gelmeden evvel, yani yeni doğan bakımı, iki çocuklu hayat konularına tekrar dalmadan uzun zamandır aklımda olan Amerika’daki Türkler tarafından Amerika’da yaşayan Türk anne, baba ve çocuklar için hazırlanmış 3 çalışmadan bahsedeyim.

1.Gece Kraliçesi Kuş Adama Demiş ki:
Bu çalışma blogdaş annelerden Elif Savaş ve Crebro‘nun ortak eseri. Harika bir çalışma olmuş. Bir taşla 3-4 kuş birden vurmuşlar. Hem yavrular için operalar, hikaye okumaları ve PDF olarak masallar var. Çizimler harika. Kıpırcan “Mavi CD” diye CD Player’ a takıyor. Genelde operaları dinliyor. Masalların resimlerini inceliyor. Ellerinize sağlık.

2. İlhan Sami Özulu tarafından hazırlanan Türkçe çocuk şarkıları CD’si. Bunu aşağıda yazdığım Bonbon Kids Dergisi ile beraber çıkarmışlar. Ben de oradan edindim. İlhan Bey zaten Amerika içinde çok sevilen bir müzisyen. İki senedir Chicago TACA derneğinin balolarında konuklara müzik ziyafeti veriyor. Seçilen parçalar kah bildiğimiz çocuk şarkıları, kah “çıktık açık alınla” gibi marşlar. Kayıtlar bazı dinlediğim diğer çocuk müziği CD lerindeki gibi ağır yeksak değil gayet tempolu. Yine ellerinize sağlık.


3. Bonbon Kids Magazine: Amerika’da büyüyen çocuğunun Türk kültürü ile ilgili merak ettiği sorulardan yola çıkarak dergi hazırlamaya karar veren Sıtkı Kazancı ve ekibinin eseri. 6-12 yaş çocukları hedef alan dergide hem İngilizce hem Türkçe yazılar, genel kültür bilgileri, çizgi romanlar, bulmacalar, zihin oyunları ve birçok eğlenceli ve faydalı bilgiler var. Dergi aylık ve abone olanların adreslerine gönderiliyor. Sıtkı Bey ile Chicago Türk Festivalind çocuk çadırında beraber çalışma ve dergilerin eski sayılarına varıncaya kadar inceleme imkanım olmuştu. Çok özverili ve profesyonel bir dergi çıkarıyorlar. Tavsiye ederim.


Etiketler: , , ,
Kategoriler: Kütüphane

«       |       »




"3 Güzel Çalışma" için 6 Yorum yapılmış.

  1. sedaydin says:

    merhabalar pratik anne,
    umarim dogumunuz cok kolay bir sekilde puruzsuz gecer. ben de 41. haftamdayim. normal dogum istedigim icin bekliyorum ama kizim hala 3cm yukarida inmedi bekliyor. umarim sizin kiziniz dogum kanalina girmistir. doktorumuz pazartesiye kadar kontrollu izin verdi bekliyoruz…bu konuda bilginiz var mi nasil iner bu veletler? her gun 50 dakika yuruyorum(hamileligim boyunca hep yurudum zaten!), 10 adet hurma yiyorum, evde hala aktifim ama kizim 3cm yukarida…ahududu yapragi cayini cok arastirdim turkiye de yok:( normal dogum istiyorum, ama umidim kirilmak uzere…

  2. Pratik Anne says:

    Seda,
    Allah sabir versin. Ben de Kipircan’i 41+3 te dogurdum. Haziran ayinca yazdigim dogum gecikirse yazisina goz at. Sana iki tavsiyem var.
    1.Strip membrane yontemi var. Onu doktoruna bir sor. Benim normal dogum onun sayesinde baslamis, suyum gelmisti.
    Zaten gelecek hafta (40 . hafta kontrolunde) yine deneyecegiz. Fakat bizim Kimilnaz’da yukarida. Hic inmemis. Ikinci oldugu icin ben asagida gibi hissediyorum ama doktor sen oyle zannet bu tepede dedi. Acilma cok az, cervix hala kalinmis. Sezeryan’a davetiye cikarmayalim diye induction da tavsiye etmedi. Bekleyelim dedi.
    2. Bu arada doktoruna sor, cinsel iliskinin (spermler dogumu tetikleyen hormon iceriyorlar) de dogumu tetiklemede olumlu etkisi var.

  3. nalan says:

    tesadüfen yolum düştü bloguna bayıldim sana ,kızım da ocakta oğlunu alacak kucağına yeni taşındı ve interneti bağlanamadı(telekom grevdeydi)hemen aradım yarın kuzenine gidince senin bloguna girecek.
    Biliyormusun bu güne kadar yaşlılar -artık bende o kervana katılıyorum sayılır-dünyaya erken gelmişiz dediklerinde umursamazdım ama keşke biraz daha geç gelseydim dedim bu son günlerde .Dünyayı böyle,sizlerin aracılığıyla da tanımanın tadı ayrıymış.Sana ve tüm hamişlere bir avazda hayırlısıyla kurtulmaları dileğiyle ….
    nalanevi.blogspot.com
    kaatisanati.blogspot.com

  4. sumuklubocek says:

    Merhaba Pratik anne,
    ben bu yorumu yazarken acaba siz dogumda olabilir misiniz? Umuyorum hersey kolaycacik gelisir/ gelisiyordur/gelismistir ve Kimilnaz saglikli bir sekilde araniza katilmistir.
    Blogunuzun sessiz takipcisi olmakla birlikte bu onerileri ayrica begendigim icin cok tesekkur ederim. CDyi hemen istetiyorum, dergiye de bakacagim.
    Asagidaki V-tech benim oglusumun da en sevdigi oyuncaklar arasindaydi.
    Kolay gelsin!

  5. Çocuk gibi says:

    26 Kasım’ da son hafta demiştin ????? Bu hafta bir bebiş müjdesi var mı ???????????????

  6. sedaydin says:

    merhabalar,
    cevabını okuyamadan ve tavsiyelerini uygulayamadan o gece sancım basladı sabaha kadar gozlemleyip, sabah hastaneye kontrole gittik. sabah 8’de 2cm’dim ama hala kizim kanala girmemisti. acikcasi bu sancilar ve acilma da yedigim yarim kilo hurma sonucu olmus:) saat 13:00’te sancilarim tekrar durdu doktorum moralini bozma ama sezaryana dogru gidiyorsun derken suni sanciya basladik inatla kizimi 17.00’de normal dogurdum hem de sancilarim kacmasin diye agri kesici bile alamadan…bu arada sana D vitamini ile ilgili sorum olacak ama kizim agliyor, seni cok cok tebrik ediyorum,cocuklarinla ve tum sevdiklerinle mutlu,uzun,saglikli bir hayat diliyorum, sevgiler..

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne