Çocuklara süslü yemekler

Jul 15, 2007 - 4 Yorum

Eğer yemeklerden desen ve şekil yaparak çocuğunuzun ilgisini çekip yemek yemesini kolaylaştırabileceğinizi düşünüyorsanız, yaratıcılığınızı kullanarak evdeki her türlü malzemeden süslü yemekler yapabilirsiniz. Örnek olarak, vakti zamanında uzun bir süre yemek yemek istemeyen oğluşa animasyon olsun diye evde ne varsa kullanarak yaptığım kedi çorbasını verebilirim. Aman kedi olsun diye yemek yapmadım. O an evde ne varsa toplayıp şekil yaptım.

+Şehriye çorbasından kedi suratı
+Yuvarlak havuçları yarıya bölüp iki kulak ve ağız
+Avokado dilimlerinden bıyık
+Siyah fasülye (black beans) ve nohut tanelerinden göz ve burun
= Doğaçlama kedi çorbası ve kaşığıyla tabağa dalan yumuk eller
Bu konuda fikirler ve feyz almak için Annabel Karmel’in First Meals kitabını tavsiye ederim.

Etiketler:
Kategoriler: Mutfak

«       |       »




"Çocuklara süslü yemekler" için 4 Yorum yapılmış.

  1. Anonymous says:

    benim yeğenimde yemek konusunda çok mızmızdı annesi ona bu tarz yemekler hazırlamaya başladığından beri ilgisini çektiği için yemediği sebzeleri bile yemeğe başlmıştı.bu kedi çorbasıda müthiş bir fikir evet not edilecekler arasında teşekkürler
    nilgün

  2. Minik meleğin annesi.. says:

    sabırsızlıkla oğlumun bu şekillerden anlayıp- ve tabii hoşlanıp- yemek yemeye başlamasını beklemekten başka çarem yok :((

    şimdiden ne kurabiye kalıpları, ne tırtıl köfte tarifleri biriktirdim ama henüz çok küçük inatçı minişim..

    ilerde işe yarar umarım..

  3. adacim says:

    Ben de son zamanlarda omletini surat şeklinde yapıyorum. Hem de konuşturuyorum “Ayyy yanağımı yediiin.” “Gözüm neredeee?” diye. Eh bi nebze farklı diyebilirim. Ama yemeyen çocuğa ne yaparsan yap işe yaramıyor. Yine de dilimi ısırayım. Bu aralar performansımız iyi.

  4. Anonymous says:

    Size imrenip bende bir Mona Lisa yaptim bizim velete ama ,goz kulak hepsini bir kenara ayirip ortadaki pureyi yiyor simdi,taklit oldugunu anladimi ne.Sanattan anlayip anlamadigina siz karar verin!

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne