Doğumgünü Hediyesi

May 29, 2007 - 5 Yorum

Siz de çocuklarınızın yeterince oyuncak ve kıyafeti olduğunu düşünüyorsanız doğumgününe çağırdığınız davetlilerden hediye olarak Çekül Vakfı aracılığı ile ağaç armağan etmelerini isteyebilirsiniz. Bu düğün, doğum gibi özel günlerde de verilebilecek bir hediye. Hediye alacak kişiyseniz ve kız bebeğe pembe elbise mi erkek bebeeğe araba mı alacağınıza karar veremiyorsanız da çok manalı bir seçenek.

Bu hediyenin (benim için) tek problemi oldu. O da Çekül sayfasından yurt dışı kredi kartı ile ödeme yapamıyorsunuz. Bu konuyu Çekül’e danışıp gelişmeleri yazacağım.

Sizler gönlünüze göre başka vakıflar aracılığı ile benzer konuda veya ihtiyacı olanlara bağış yapılmasını isteyebilirsiniz. Gelenler illa fiziki birşey getirme ihtiyacı hissediyorsa bir arkadaşımın yaptığı gibi kitap kırtasiye malzemesi isteyip ihtiyacı olan okullara siz kendiniz gönderebilirsiniz.

Benim Çekül aracılığı ile ağaç dikilmesini istememin sebebi Çekül Vakfı sayfasında yazadığı üzere:

Her birimiz günlük yaşamımızda tükettiğimiz kağıt, kalem, mobilya, yakacak gibi çeşitli gereksinimlerimiz için yılda ortalama “7 Ağaç”ın kesilmesine neden oluyoruz. Bir başka deyişle, her yıl doğaya, “7 Ağaç” borçlanıyoruz.

ve de şu anda kaynağını bulamadığım bir yerde okudugum

çocuklarımız ufakken onlar adına diktiğimiz çok az sayıda ağaç o çocuğun ömür boyu ihtiyaç duyduğu oksijeni üretiyor.

bilgileri.

Amerika içinde ağaç hediye etmek için Tree People, Tree Givers veya Trees for Life sayfalarına bakabilirsiniz. Bazı diğer siteler fiziken ağaç gönderiyorlar. Dikkat etmek lazım.

Bu da ilginizi çekebilir:  Kalifiye ve üreten anneler için geçici veya yarı zamanlı iş imkanları ve fikirleri

Etiketler:

Benzer Yazılar:
  • Baharat şişelerini düzenlemek
  • Kaynayan sütün taşmasını önlemek
  • Oyuncak bebeğin tiftik olmuş saçlarını düzeltme
  • LEGO kitapçıklarını düzenleme
  • Karbonat ile doğal, pratik temizlik

  • «       |       »




    "Doğumgünü Hediyesi" için 5 Yorum yapılmış.

    1. anne ve cocuk says:

      bu fikri cok sevdim…. kizimla beraber bir kac kez agac diktik.fidesiyle alip hediye etmek de iyi bir fikir. yardim kuruluslarina pek guvenmiyorum.

    2. Aslı says:

      İyi fikir
      Ben de bu yaz giymediklerimizi ve oynamadıklarımızı yuvaya yada löseve göndereceğim ihtiyacı olanlar için, alınan hediyeler açılmadan yuvaya da verilebilir.

    3. Pratik Anne says:

      Anne ve Cocuk, Dedigin gibi fide goturmek ve cocuk anlayacak yastaysa ve agac dikilmesi uygun bir yer biliniyorsa anne ve babalariyla cocugun beraber dikmesi de cok guzel bir fikir.
      Evet Asli, evde ibadullah oyuncak ve kiyafet nereye kadar? Ihtiyaci olanlarla paylasmak ve ozellikle akli erecek yastaysa bunu cocuga da aciklamak en guzeli.

    4. ASYA says:

      bence de çok güzel fikir..tema da da var galiba bu..bende oğluşum için ağaç dikebilirim..hatta büyüyünce bi tane kendi diker kendi ağacı olur..bizim çocukken hepimizin birer ağacı vardı :)memlekete gidince mevsimindeysek hala mandalinalarını yiyebiliyoruz:)

    5. Burcu says:

      Kabak tatlısını gördüm ya bir alt entry de içim gitti içiiiiimmmm 🙂 Annemi özledigime karar verdim birkez daha… Dido ve cokonattan daha cok seviyorum da 🙂

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne