Ürün Değerlendirme – Emzirme takviye sistemi (Supplemental Nursing System)

Mar 23, 2007 - 10 Yorum

Açalya son iki postunda emzirme ve anne sütü üzerine çok güzel bilgiler vermiş. Konu ile alakalı tecrübeme dayanarak birkaç öneri ve de bir ürün bilgisi paylaşmak istedim sizlerle.

Anneliğin ilk günlerinde herşeyi en iyi şekilde yapacağım, süper anne olacağım ateşi ile bazı şeyleri ısrarla tek şekilde yapmayı isteyebiliyoruz. Kendimden biliyorum. Kıpırcan’in doğumunun ertesi günü emzirmeme ve colostrum gelmesine rağmen, hızlı kilo kaybı başlayınca doktor ve hemşireler formula (ek mama) takviyesi önerdiler. Tabi kitaplardan ve internetten okuduklarımın etkisi ile ilk gün reddettim. İkinci gün (zaten son gün, o gün hastaneden çıkacağız) kilo kaybı 10% u geçince, doktor benimle ciddi bir konuşma yaptı. Konuşmadan daha çok bana önerdikleri şu ürün fikrimi değiştirmeme neden oldu. Kıpırcan’in kilosu doğum kilosunu geçinceye kadar bu sistemle, iki üç gün, günde 1 kez formula takviyesi yaptım.

Ürünün adı Supplemental Nursing (Nutrition) System – Emzirme takviye sistemi. Bu ürünün en güzel tarafı, “biberon ile beslersem “nipple confusion” yaşar mı?” derdini ortadan kaldırması. Hem de ilk günlerde memelerin ihtiyacı olan stimülasyon devam ettiği için sütünüz de artarak gelmeye devam ediyor. Bebeğinizle olan muhteşem bağınızın arasına bir plastik şişe girmiş gibi kendinizi kötü hissetmiyorsunuz. Hem de “sadece ve sadece emzirmek istiyorum” diye ısrar ederek, bebeğimin sağlığını tehlikeye mi atıyorum diye vicdan azabı da çekmiyorsunuz. Alan memnun, veren memnun.

Bu alet şırıngaya bağlı incecik bir tüpten oluşuyor. Temizlik sebebiyle hem hazır formula, hem de tüpler tek kullanımlık. İçilmeyen formulayı döküyorsunuz, her zamanki gibi. Şırıngayı doldurup klipsinden ters olarak sütyen askısına takıyorsunuz ve ince tüpün ucu tam meme ucunuza gelecek şekilde bantlıyorsunuz (bant meme ucunda olmayacak tabi biraz yukarıdan). Sonra bebeğinizi normal emzirme pozisyonuna alıp tüpün başındaki kelebeği açıp formula akışını başlatıyorsunuz.

Bu da ilginizi çekebilir:  Ürün Değerlendirme - Portatif Katlanabilir Yatak Korkuluğu

Aklınızda bulunsun. Böyle bir durum olursa, hastanelerde bu mevcut. Lütfen hemşirenizden veya doktorunuzdan isteyin.

Medela SNS – Supplemental Nursing (Nutrition) System

Ürün ile ilgili bir yazı:
Alternatives to bottles


Etiketler: , , ,
Kategoriler: Emzirme

Benzer Yazılar:
  • Akıllı telefonlar için ebeveyn / bebek bakımı uygulamaları (apps)
  • Atta çantanızda neler var?
  • Türkiye’de bebek ve çocuk alışverişi
  • Pamuklu bebek bezi videosu
  • En basit ve kullanışlı kanguru taşıyıcı

  • «       |       »




    "Ürün Değerlendirme – Emzirme takviye sistemi (Supplemental Nursing System)" için 10 Yorum yapılmış.

    1. Açalya says:

      Boyle bir duruma dusmeyelim hicbirimiz elbette, ama bebegin sagligi tehlikede oldugu ya da annenin sut veremeyecek tibbi bir problemi oldugu surece, biberonla formula vermek yerine hem bebegin memeye alismasini, hem de annenin bebegiyle olan o tensel iletisimini bozmamasina yardimci olan bu urun cok guzel. Derslerden birinde bundan bahsetmislerdi, dikkatimi cekmisti.

    2. Esma Burcin says:

      burcu, sagol, tam ben de boyle bir durum olursa ne yaparim derken yazini okudum, simdi web’de bu urunu nereden alabilecegimi arastiracagim, tabii insallah gerek olmaz..

    3. Anonymous says:

      Aklıma bişeyler takıldı. Peki bebek mama gelene kadar boş havayı mı emecek? Bu gaz yapmaz mı? Akış hızı nasıl ayarlanacak? Emme ile akış hızı senkron olabilecek mi? Bir süre sonra mama kendiliğnden akmaya başlar mı? Küçükken bazen hortumla bir kovadan şu boşaltınca bir emip bırakırdık sonra su kendiliğinden akardı : ))
      teşekkürler,

    4. Çocuk gibi says:

      Bence çok güzel bir yöntem. Uzun sayılacak bir süre ya biberona alışır ve anne sütünü reddederse diye kızımı anne sütü ile besleyeceğim diye inat edip, gerilmiştim. Ayrıca çocuğuda germiştim. Böyle birşey olduğunu bilseydim, hemen denerdim 🙂

    5. Pratik Anne says:

      Burcin,
      Bunu oyle her yerde bulamiyosun. Aramana da gerek yok. Hastanelerde mevcut. Formula takviye cok gerekli derlerse hemsirene sorman yeterli.
      Anonim,
      Ince hortum cok cok ince. Yani icine bildigin toplu igne ya girer ya girmez. Ustunde de kelebek var. Resimde o sari renkteki sey. Hortumun istedigin yerine koy, formulayi akit, beklet, bebish emmeye basladigi zaman kelebegi ac. Formula tabi kendiliginden akiyor yercekimi ile. Ama dedigim gibi hortum cok ince. Oyle horrssshhh diye dokulmuyor. Bebish cok fazla zorlanmadan cekebiliyor. Memede ugrastigi gibi degil. Gaz olayi icin de: zaten bu hortumlu veya hortumsuz ilk gunler yeni anne (ilk bebekte) adam gibi emzirebilir mu, hem de bebish gercekten hic hava yutmadan emebilir mu, mumkun mu? Ozetle bu hortumdan gelen formula bebegi bogmuyor, tikamiyor.

    6. denizm says:

      merhaba bende biberon sendromu yaşaayan 3 aylık bir bebek annesiyim. bebeğim emmediği için elektrikli pompa kullanıyorum ama sütüm çok az. bu ürünü nereden temin edebilirim ayrıca pompa sütümü arttırır mı

    7. elif says:

      merhaba bu ürünü nereden alabilirim? benim oğlumda biberona alıştığı için göğsümü reddediyor. konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

    8. eda says:

      bu urun hicbiryerde satilmiyor. hastanede bana direkt biberon onerdiler; satan biryer varsa bilen onerebilir mi?

    9. Elif says:

      Medela distribütörü Sümer AŞ diye bir firma getirtiyor. Ben de bugün sordum Türkiyede stoğu şu anda yokmuş. Şubatta ellerinde olacakmış. Geç bir cevap oldu. Ama en azından bundan sonra benim gibi bu ürünü kullanmak zorunda kalanlara faydası olur inşallah.

    10. Gülnaz Kazar Ertan says:

      Merhaba ek besleme sistemi sns nin uretimi yokmuş. Elinde olup satmak isteyenler lutfen bana ulasin. 05332800803

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne