Bebeğinizin altını değiştirirken

Jan 27, 2007 - 5 Yorum

Bebeğinizin altını ister alt değiştirme masasının üstünde, iste sizin, ister bebek yatağının, ister kanepenin üzerinde değiştirin altına koyduğunuz örtü ve plastik koruyucu muhakkak kirleniyor. Özellikle ilk başlarda erkek bebeklerin bezleri açılınca çiş fışkırtma veya daha kötüsü (benim başıma iki kez gelen) bez değiştirirken kaka yapma tehlikesi, kumaş örtüyle veya plastik alt değistirme pedi ile halledilecek gibi değil. Bir kere kirlendi mi ne kadar temizlesem içime hiç sinmedi. Ben de bir süre sonra günden tesadüfen hastaneden toplayıp getirdiğim “tek kullanımlık yatak koruyucu örtü” üzerinde alt değiştirmeye başladım. Tesadüf bu ya, karşımızdaki bina emekliler apartmanı (retirement home) olduğundan dolayı, altındaki medikal eşyalar satan dükkanda toptan yatak koruyucu ped satıyorlarmış. O da denk geldi.


1. Kirlenince direk çöpe atıp temizini çıkarıyorsunuz. Bebiş sağlıklı, sizin akıl salim.
2. Kirlenmezse 1 hafta-10 gun falan kullanılıyor. Sonra kıpırcanlar üzerinde kıpırdandıkca içindeki pamukları topak topak oluyor.
3. Hem altına sıvı sızdırmıyor, hem de emici.
4. Yeterince geniş. Bizimkinin fışkırtma menzilini gayet güzel kaplıyordu.
5. Atta çantasında plastik katlanan koruyuculardan daha az yer kaplıyor. Hem de “ay burası altı mıydı? gecen sefer alta koyduğum kısma şimdi kafası değdi mi?” paranoyasına çözüm oluyor.
6. Doğum sonrası ilk 4-6 hafta anneler için de çok faydalı bir örtü. Zaten hastaneden o amaçla vermişlerdi. Amerika’da Walmart, Target gibi mağazalarda, marketlerde veya medikal ürün satan dükkanlarda yetişkin bezlerinin olduğu raflarda “disposable bed ped” veya “disposable underpads” ismiyle bulabilirsiniz.

Türkiye’de “yatak koruyucu örtü” (Canped ve diğer markalar) veya“bebek bakım örtüsü” (Canbebe) olarak bulabilirsiniz.


Etiketler: , ,

«       |       »




"Bebeğinizin altını değiştirirken" için 5 Yorum yapılmış.

  1. yummymummy says:

    Yasasin disposable ortuler! Evet pratikcim aynen ben de onu yapiyorum.. ben hastalar icin olanindan kullaniyorum duz acik yesil renkli bisey, Canbebe simdi renkli cicekli bocekli bebek icin olan bir versiyonunu cikarmis. Soylediklerine aaaynen katiliyorum pislendi mi kivir at. Ve disarda alt degistirirken de sahane bi eser…

  2. Anonymous says:

    Canbebe’ninkini kullanıyorum çok güzel. Naylon tarafında bebeklerin dikkatini çekecek desenleri var. Bazen saldırıp ağızlarına sokmak ve çıkan hışırtıyı duymak için çekip parçalamak istiyor minikler. Fiyatı da çok uygun paketi yaklaşık 7YTL , içinde 12 tane var.
    http://www.canbebe.com.tr/index.php?mid=8
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=301175&productid=oyuncan63125

    kolaylıklar…

  3. Ayça says:

    Okur okumaz hemen gidip aldım.. Canbebeninkini aldım çok da sevimli görünüyor. Henüz hazırlık aşamasındayız bir kaç haftaya kadar kullanacağız inşallah.. teşekkürler bu bilgi için:)
    Sevgiler.

  4. KEO says:

    Ben de doğum sonrası hastanede kaldığım gece tanıştığım bu astelleri hemen sonrasında bebeğimizle eve gelince de kullanmaya devam ettim, aynen ilk zamanlarda kakası da çok sıvı olduğundan hemen her açışta bir tane gidiyordu, ama şimdi topaklanana ya da kirlenene kadar kullanabiliyorum, dışarda kullanırsam da atıp kurtuluyorum:)

  5. fethiye says:

    Bu arada, o kadar cok cop yaratmak dogru mu sizce?

Bir Yorum Yazın