Kendi sesinizden ninni CD si hazirlayin

Jul 24, 2006 - 0 Yorum

Kıpırcan kendi kendine uyumaya alışmadan evvel, onu genelde pış pışlayarak ve ninni söyleyerek uyutmaya çalışırdım. Bazen uykuya dalması o kadar uzun sürerdi ki pış pış demekten dudaklarımın kenarlarında kırışıklıklar oluşmaya başlamıştı. Ben de çareyi kendi sesimden “ninni / pış pış” cd si doldurmakta buldum. Evde PC si olanlar için bu işlem çok kolay:

Mikrofon PC ye bağlanır. Programs>Accessories>Entertainment>Sound Recorder açılır. Burada kayıt edebilme süresi çok uzun değil, ama bu önemli değil. Her dosyaya bir ninni ve bir de pış pış rutini kaydedecek şekilde bebeğinizin sizin sesinizden dinlemeye alıştığı ninnileri seçin. Kayıt tuşuna (kırmızı nokta) basarak kayıt edin ve bitirdikten sonra dur tuşuna basın. Basmazsanız kayıda devam ediyor ve sonunda boşluk kalıyor. Kayıt durdur tuşuna bastıktan sonra kaydetmeden evvel dinleyip beğenmezseniz tekrar baştan kayıt yapabilirsiniz. Zaten önce kendi sesinizi detone bir şekilde ninni söylerken dehşete kapılıp ardından bebeğinizin müzik kulağının gelişimi için endişeye düşebilirsiniz. Ancak sesiniz nasıl olursa olsun yavrunuz sizin sesinizi duyduğu zaman sakinleşeceği yılmayın devam edin. Pış pış rutini için bir dosyaya 8-10 pış pış demeniz yeterli. Sonra bunları wav dosyası olarak kaydedin. “Save as” ekranından dosyanın format ayarı ile oynayarak süresini ve kalitesini değiştirebilirsiniz.

Sonra bu dosyaları bir CD ye kaydedin. Wav dosyalarını CD çaların çalabileceği bir şekilde yazdırmak için PC nizin müzik CD si yaratan programını kullanın. Direk olarak kopyala yapıştır yöntemi ile kaydettiğinizde dosyalar CD çalarda çalışmayacaktır. Ayrıca wav dosyalarını mp3 formatına da çevirip CD ye yazdırabilirsiniz. Yapımcısıyla “sadece arkadaş” olmak durumunda kalmadan kendi evinizde hazırladığınız CD niz hazır.

Bebişinizi ister hazır ninni CD leri ister kendi sesinizden doldurduğunuz ninni CD sini dinleterek uyutmak için gerekli altyapı detayları ve püf noktaları bir sonraki yazımda.


Etiketler:
Kategoriler: Uyku

«       |       »




Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne