Baslangıçlar güzeldir

Dec 02, 2005 - 0 Yorum

“Çocuk sahibi olmak hayatınızı teptaplak değiştiriyor” dediler. Ben hamileyken söylediler bunu tabi. Öncesinde hep farklı şeyler söyleniyor ama hamile olunca birden herkes “aman, son aylarının tadını çıkar” demeye başlıyor nedense. Ben bunu hiçbir zaman olumsuz manada yorumlamadım. Zaten “olumlu düşünce gücüne” sinir edercesine inananlardan biriyim. Ama kabul etmek gerek, hakikaten yaşam değişiyor; sevgi çoğalıyor ve sorumluluklar artıyor. Kendiniz dışında başka bir kişinin sağlıklı, mutlu ve iyi birisi olarak yetişmesi ve yaşaması sorumluluğu size düşüyor. Bu yol bambaşka bir yol ve bu yolda çok da yeni şey öğreniliyor.

Bu blog’u yaratırken, kendim de bir tanesi olduğum için aklımda daha çok çalışan annelerin yaşamını kolaylaştıran fikir ve düşünceleri paylaşmayı planladım. Sonra düşününce kendi kendime “niye sadece çalışan anne?” ya da daha doğru ifade etmek için gerekirse niye “başkası için çalışan anne” ile kısıtlıyorum kendimi diye düşündüm. Sonuçta annelik izni boyunca yavrucan ile evde kaldığım sürede gördüm her iki yol da çok zor.

O yüzden bu siteyi hem mutlu bir kadın olmak, hem de üstüne aldığı sıfatları (anne, hayat arkadaşı, çalışan, kız, kardeş, arkadaş vb) hakkıyla yerine getirmek isteyen ama bunu 24 saate nasıl sığdıracağını yol boyunca keşfetmeye çalışan annelere adıyorum. Erkeklerle (babalarla) de bildiklerimizi paylaşmaktan sakınmıyoruz tabi. Onlar bizim babamız, eşimiz, kardeşimiz arkadaşımız vb.

Bu yolda yeni dünyayı baştan keşfetmek zorunda kalmadığımı belirtmeliyim. Her ne kadar inatla kendi bildiğimi okumaya çalışsam da, kitaplardan okuduklarımı uygulamak için inat etsem de sonunda hayret ve saygıyla herşeyi bildiğini kabul ettiğim süper annem, annelerin bir tanesi, annişime teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışan bir anne olarak model alınması gereken bir insan. Pratik annem o benim, sihirbazım, gourmet chef im, lezzet kaynağım, öğretmenim, temizlik hastam, (doktorum babam, ondan doktorum demiyorum) eczacım 😉 . [Şimdi babamdan başlayarak eşim, anneannem vs herkesi yazayım kimsenin gönlü kalmasın dedim ama birileri eksik kalacak, sonra kırgınlık olacak. İyisi mi burada keseyim çok uzatmadan.]

Hayırlı uğurlu olsun. Bütün annelere kolayca, çabucak, pratik bir gün diliyorum.


Etiketler:
Kategoriler: Aklımdan Geçenler

      |       »




Bir Yorum Yazın