Google Reader yerine Feedly ile blog takibi

Mar 31, 2013 - 11 Yorum

Ben dahil bir sürü Google Reader kullanıcısı iki hafta evvel, GR’nin yıl ortasında kapanacağı haberi ile şöyle bir sarsıldık. Artık eskisi kadar sık yazmıyor olabilirim ama sevdiğim blogları takip etmeye çalışıyorum. Bunun için GR’a alternatif ne var diye araştırmaya koyuldum ve araştırmalarım, deneme ve yanılmalarım sonucunda kullanmaya karar verdiğim okuyucuyu sizlerle paylaşmak istedim.

Feedly

  1. Hem web tarayıcısı (Chrome, Firefox ve Safari eklentisi), hem de app (iOS, Android ve Kindle) üzerinden okuyabiliyorsunuz.
  2. Google Reader’dan göç etmesi çok basit. GR hesabınızla girip, iki adımda hop bloglar feedly’de.
  3. Göç ederken Google Reader’daki kategori ve yıldızları saklıyor. Kategorileri saklamak benim için çok önemliydi. (Bloglovin’ bu aşamada elendi.) Feedly arayüzünde de daha sonra okumak için etiketleme mümkün.
  4. Yeni blog eklemesi çok kolay.
  5. Değişik okuma yüzleri var. Basit liste, magazin veya tam makale görüntüsünden size en rahat geleni ile blog postları tarayabiliyorsunuz.
  6. App arayüzü de oldukça basit ve kullanışlı. Popüler (Facebook ve Google+ beğenilerine göre) yazıları öne çıkarıyor.
  7. Eklediğiniz veya kategorilere koyduğunuz blogları kolayca düzenleyip değiştirebiliyorsunuz.
  8. Feedly size okuduğunuz bloglara göre tavsiyelerde de bulunuyor, sağolsun.
  9. Feedly okuduğunuz yazıları, “okunmuş” a çevirip ana sayfadan kaldırıyor. Tekrar bakmanız için History’e gitmeniz lazım.
  10. Yazıları hemen Feedly‘den sosyal ağlarda (FB, Twitter, G+ ve Linkedin) paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca sonradan bakmak için etiketleyebiliyorsunuz (tag).

Feedly’i tavsiye ederim. İlk başta yeni arayüz farklı geldi. Neyin nerede olduğunu bulamadım. İki haftadır hem elim, hem de gözüm alıştı. Feedly’e geçmeden şu yazıları da okuyabilirsiniz.

Transitioning from Google Reader to feedly
Tips for Google Reader users migrating to feedly
Most Popular Google Reader Alternative: Feedly

Pratik Anne’yi Feedly’den takip etmek için buraya tıklayın.

Bu da ilginizi çekebilir:  PratikAnne.com Blog Ödülleri'nde oylarınızı bekliyor

Yazıların düzenli olarak posta kutunuza gelmesi için sağdaki kutuya e-posta adresinizi yazıp, kayıt ol tuşuna bastıktan sonra posta kutunuza gelen “Pratik Anne bloguna kaydinizi teyid ediniz” başlıklı e-postasındaki Confirm tuşuna basınız. E-postaya kayıt olduğu halde bu ikinci teyit adımını gerçekleştirmediği için e-mail alamayan okurlarım mevcut.

Facebook sayfam da burada. Facebook sayfamı beğendikten sonra paylaşımlarımı her daim haber akışınızda görmek için, imlecisinizi (farenin oynattığı işaret) Pratik Anne Sayfasında “Beğendim (Liked)” tuşunun üzerine getirin. Burada “İlgi alanı listerine ekle (Add to interest list)” seçeneğine tıklayın. Ayrıca “Bildirimler al (Get notifications)” seçeneğini işaretleyin. Gün içi sadece 1-2 paylaşımda bulunduğum için rahatsızlık vermeyecek ve sizin de paylaşımlarınımdan haberiniz olacak. Aksi takdirde Facebook sayfa sahiplerinin paylaşımlarını, ücretli olarak duyurmalarına teşvik etmek icin paylaşım gösterimlerini filtrelediğinden göremeyebilirsiniz.

Ben sizi takipteyim. Pratik Anne’yi takip ettiğiniz için de sizlere teşekkür ederim.


Etiketler:
Kategoriler: Havadisler

«       |       »




"Google Reader yerine Feedly ile blog takibi" için 11 Yorum yapılmış.

  1. seda says:

    Merhaba,

    Bu çok güzel bir haber oldu benim için, bloglovin’i sevmemiştim. yıldızlı yazılarımı nasıl kurtaracağımı düşünüyordum.

    taşınma işlemini tam olarak nasıl yapıyoruz, biraz daha detaylı yazabilirseniz çok sevinirim.

    Sevgiler

  2. nimet says:

    yazılarınızı özlüyoruz neden artık eskisi gibi yazmıyorsunuz oysa sizden çookkk faydalanıyorduk.:(

    • Pratik Anne says:

      Nimet Hanim,

      Bu guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Ben de tam olarak neden artik gun icinde yazmaya vakit ayiramadigimi cozemedim. Cocuklar ufakken daha duzenli yazabiliyordum. Oncelikler mi degisti diyelim, bilemiyorum? Belki de zaman yonetimimde bir problem var. Yazmayi ben de cok ozluyorum. Bazi zaman israfi olan seyleri hayatimdan cikartmaya calisip, yazmaya oncelik vermeye calisiyorum. Bakalim ayni duzeni tutturabilecek miyim? Sevgiler,

  3. cocuklacocuk says:

    Feedly e alışmaya çalışıyorum ben de transfer olayı çok kolay oldu takip ettiklerimizin ama hala tam alışmış değilim 🙁

  4. Selen says:

    aaa, hic haberim yoktu benim. Iyi ki haber verdin Burcu, cok tesekkurler. Hemen tasiyayim ben de.

  5. CokBilmis says:

    OldReader’ı gözüme kestirmiştim ben de ama henüz geçmedim. OldReader’a bakmaya da fırsatınız olmuş muydu?

    • Pratik Anne says:

      Hayir bakmadim. Cunku genelde Feedly daha iyi review lar almisti ve akilli telefon app’i olmasi da isime geldi. Feedly’de tatmin olunca da deneme ihtiyaci hissetmedim. Bloglovin’ i denedim mesela ilk. Cunku cok bilinen bir reader diye. Ama istedigim gibi olmayinca Feedly’i denedim ve orada kaldim.

    • Pratik Anne says:

      Bu link’te boyle diyor. Kategori yoksa ben almayayim.

      What is Lacking?
      I honestly could find only one thing missing that stood out to me. Google Reader has an option to create categories and its something I use quite a bit — science, sports, tech, etc. It also has a “Feed Settings” button that allows me to add new feeds to my created categories. This is an option I could find nowhere in The Old Reader, and it is something I will dearly miss.

      http://web.appstorm.net/reviews/data-management/the-old-reader-is-a-capable-google-reader-replacement/

  6. Mor says:

    Feedly’den takipteyim 🙂 Paylaşım için teşekkürler!

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne