Amerika’da Doğum için Güvenilir Adres

Jan 18, 2013 - 3 Yorum

Çocuğunu Amerika’da doğurmayı düşünen anne ve baba adaylarından, gerek “Amerika’da Doğum” etiketli yazılarıma gerekse Amerika’da yaşadığımı bilenlerden doğrudan e-posta ile konu hakkında sıklıkla çeşitli sorular alıyorum. Türkiye’de yaşayanlara orada doğum nasılsa, ben burada yaşadığım için benimde hamileliğim ve doğumum öyleydi. Bir arkadaşım buraya doğum için geldi ve birkaç arkadaşım da gelmeyi düşündü, fakat sonradan çeşitli sebeplerden vazgeçtiler. Bu yüzden Amerika’da doğum yapmak için buraya gelmek isteyenlerin ayarlaması gerekenleri, ihtiyaçlarını, sorularını ve endişelerini aşağı yukarı biliyorum.

Amerika’da doğum yapmak isteyen anne babaların esas amacı, çocuklarının Amerikan pasaportu sahibi olması ve de onlara güzel bir seçenek sunmak. Bunu çok iyi biliyorum ve anlıyorum. Çünkü bizim burada yaşamamızın başlıca sebebi zaten çocuklarımız. Onların eğitimi, geleceği vb.

Amerika’da doğum tek bir konu gibi, ama kalkışalım denildiğinde matruşka bebeği gibi içinden o kadar çok konu çıkıyor ki. Doktor ayarlanması, ev ayarlanması, uçuşun ayarlanması, gelmeden evvel yapılması gereken testler, toplanması gereken evraklar, yeni bir şehre gelme ile tanıma ve alışma dönemi, doktora gidip gelmeler, ulaşım, iletişimler, kayıtlar, bazıları için yabancı dil eksikliği ve en önemlisi tabiki sağlıklı bir doğum ve nüfus ve pasaport işlemleri, bunların zamanında alınıp dönülmesi gibi daha pek çok ayrıntı. Tüm bunlar çok kapsamlı bir planlama ve ayarlama gerektiren işler. Bunlar normal bir yetişkin için bile ciddi mesai gerektiren şeyler iken, hormonları hoplayıp zıplayan hamişler için zor işler. Gerçekten doğru düzgün bir hazırlık, ayarlama ve sağlam bir destek ağı gerekiyor.

Tüm bunları ve daha fazlasını halleden, anne ve baba adayları için bu konuda hizmet sağlayan Chicago merkezli Amerika-Doğum isimli sağlık ve danışmanlık hizmetleri şirketi mevcut. Bu sirketin sahibi, Kerem (Arığ) ve başta kadın doğum doktoru Dr. Burcu (Kafalı) olmak üzere ekip olarak çalışanların hepsi arkadaşım ve tanıdığım. Hepsi sevdiğim (sevilen), güvendiğim (güvenilen) insanlar.

Bu da ilginizi çekebilir:  Lohusalık mimi

Amerika-Doğum şirketi, Amerika’da doğum yapmak isteyen ailelere bu konuyla ilgili doktor, hastane, konaklama, ulaşım başta olmak üzere tüm gerekli ihtiyaçları paket halinde sunuyor. Bununda ötesinde, tüm süre boyunca aileyi sahipleniyor, geride kalan aile ve yakınlarına eşsiz bir güvence sağlıyor.

Ekip olarak amaçları bunun için gelen ailelere, bu süreç sırasında gerekli tüm konularda tek adres olarak adeta anahtar teslimi hizmet sunmak. ABD’nde üç şehirde hizmet veriyorlar, çalıştıkları doktorlar Türk. Ben sadece Chicago kısmı için fikrimi belirteceğim.

Chicago’da doğumun yapıldığı hastane, şehir merkezinde en bilinen, tam teşekküllü hastanelerden. Gelen ailelerin doğum sürecini rahat, huzur ve sağlık içinde geçirip dönmeleri için çalışıyorlar.

Amerika-Doğum‘un bonus hizmetleri de var. Örneğin, Türkiye-ABD arası indirimli uçak bileti, seyahat sigortası, kordon kanı saklama işleminde danışmanlık-uygulama ve de pek çok ailenin favori konusu olan doğum fotoğrafları, ve bu konuda da Türk bayan doğum fotoğrafçısı Buse Pakis ile çalışıyorlar.

En önemlisi de referansları tabi. Amerika-Doğum dört yıldır Chicago’da bir çok aileyi ağırlamış, her çalıştığı her aileyi mutlu olarak evine göndermiş, profesyonel çalışan, aynı zamanda samimi ve neşeli bir ekip. Özetle, böylesi ciddi bir konuda tam anlamıyla güvenebileceğiniz bir ekip. Kerem ile işleri hakkında konuştuğum zaman, samimi olarak, onlar için en önemli noktanın, tek tek tüm anne adaylarını ve hatta uzaktaki yakınlarını tüm süreç boyunca rahat ettirmek ve tüm süre içinde de güvende hissettirmek olduğunu ifade ediyor.

Benim verdiğim bilgi ve kişisel görüşlerim dışında, internet sitesindeki referans sayfasında birlikte çalışmış ailelerin yorum ve görüşlerini okuyabilirsiniz ve Facebook.com/amerikadogum sayfasında ise aile ve bebişlerinin resimlerini görebilirsiniz.

Öte yandan, Chicago genel olarak yaşaması kolay bir şehir ve yapılacak çok şey var. Gezilecek, görülecek yerler, isteyene sanat kültür, isteyene outlet merkezleri, cafeler çeşitli milletten lokantalar, herşey mevcut. Chicago demişken, Amerika’da vasıtasız doyasıya yaşayabileceğimiz 3 şehirden biri, hatta 1. diyebilirim, çok ciddiyim. Daha önce ABD’nde hele de birkaç farklı yerde bulunanlar ne demek istediğimi çok iyi anlar. Ve de, ilk kez gelecekler için açıklayım, ABD’nde ‘her’ yere gitmek için araba gereken bir yerleşim düzeni vardır ve Chicago özel araca ihtiyaç duymadan yaşayacağınız birkaç şehirden birisidir. Aynı zamanda çokta düzenli bir şehir. Kaotik ve kalabalık değil ama bomboş da değil, aksine canlı, hareketli. Hem ziyaret, hem ticaret için en uygun yer.

Bu da ilginizi çekebilir:  Hamilelikte Aşı

Amerika’da doğum yapmayı düşünenleriniz varsa doğrudan info@amerika-dogum.com ‘a bir eposta ile ulaşabilirsiniz. Türkiye’de yüzyüze görüşebileceğiniz temsilcileri mevcut. Bana sorunuz olursa, pratikanne@gmail.com a bir eposta göndermeye çekinmeyin.

 


Etiketler: ,
Kategoriler: Doğum

Benzer Yazılar:
  • Amerika’da çocuklarınıza isim seçerken kaçınmanız gereken isimler
  • Amerika’da Doğum – 2
  • Hamilelikte Aşı
  • Amerika’da Bebek Alışverişi
  • Amerika’da doğum – 1

  • «       |       »




    "Amerika’da Doğum için Güvenilir Adres" için 3 Yorum yapılmış.

    1. Çagla says:

      Evet çok güzel yazmışsınız.Bizimde Amerika’da Dogum hayallerimiz vardı; artık gerçek oldu diyebilirim. Amerikan passaportu sahibi olmanın verdiği rahatlık(dertsiz vize işlemleri ve zaman tabikiii), yani haftaya amerikaya gitmek istiyorum dediğinde gidebilecek çocuğumuz. Bakarsın bizde emeklilik hayatımızı orda geçiririz. Biz San Diego’ya gittik,dogum yapıp 3kişi geri döndük.Sizin bu yazınızı okuyunca önce bizde Chicago düşünmüştük ama sonra havaların soğuk olması, büyük şehir dertleri ve birde chicagonun suç oranı yüksek olması bizi endişelendirdi açıkçası. İyiki San dieogoyu seçmişiz. Orda yaşadığım her anı inanın tarif edemem, çok güzeldi. Masmavi pasifik okyanusu,ılık güneşi ve karmaşadan uzak sakin yapısı bizi mest etti. Tavsiye ederim:)

    2. Gizem says:

      Çağla Hanım merhaba,

      bende 21 haftalık hamileyim. Bizde şirket arayışındayız. Birkaç yerle görüştük ama karar veremiyoruz. Siz hangi firma ile gitmiştiniz? Sanıyorum memnun kalmışsınız. En azından yazdıklarınızdan öyle anlıyorum. Benimle izlenimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
      Bu arada tebrik ederim. Allah analı babalı büyütsün.
      Gizem

    3. Seda says:

      Merhaba Pratik Anne,

      Ben genelde bu tarz mesajlar yazmam. Büyük olasılık benim mesajımı da yayınlamayacaksınız ama sizinle paylaşmak istedim. Ben burada bahsettiğiniz firma ile ilk doğumumu iki sene önce yaptım ve hiç de sizin burada bahsettiğiniz tarzda bir hizmet almadım. Baştan sona kadar herşey tam bir felaketti. Şu anda aklıma geldikçe inanın ağlamak istiyorum. Sitenizi uzun zamandır çok beğenerek okuyorum. Sizi de çok takdir ediyorum. Ama bu tarz reklam amaçlı yazılarda keşke biraz daha hassas olunsa. Referansları kontrol edebilirdiniz.

      Şu anda ikinci doğumum için Amerika’dayım. Farklı bir firma ile geldim. Reklam olur diye isim vermek istemiyorum. Çok şükür herşey yolunda.Bir nebze olsun ilk kötü tecrübemi bana unutturuyorlar.

      Sevgilerle kalın

      Seda

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne