Ülker İçim’in Annelerle Google + Hangout Deneyimi

Nov 26, 2012 - 6 Yorum


İki hafta kadar evvel ara ara Pratik Anne kimliğime gelen etkinlik davetiyelerine standart,  “Türkiye’de olmadığımdan üzülerek katılamayacağımı bildiririm.” cevabı yaziyordum. Bu cevaplardan birine Ülker İçim‘in ajansından, etkinliğin Google + Hangout üzerinden yapılacağı açıklaması geldi. Google + Hangout’u biliyordum. Bir süre evvel, ünlü şef Jamie Oliver’ın takip ettiğim instagram hesabından, onun Google + Hangout üzerinden organize ettiği Food Revolution Day Hangout‘unu görmüş ve inanılmaz özenmiştim. Kaçırdığım onlarca blogger buluşması ve etkinliğinden sonra Amerika’da yaşayan bir Türk blogger olmak kırk yılın başı bir işe yaradı ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu etkinliğe davet edildim.

İşin güzel tarafı programın saati de tam bana uydu. Yaşadığım yerde Türkiye’den 8 saat geride olmamız dolayısı ile biz uyanırken Türkiye günü tüketmiş oluyor. Öyle bir denk geldi ki, sabah 5:15 gibi bağlatıya geçip, ayarları duzeltip saat 6 da yayına başlayacaktık. 6:30’da program biter bitmez benim Kıpırcan’ı uyandırıp, kahvaltı ettirip 7’de otobüse yetişmesi için evden çıkarmam lazımdı.

Perşembe günü ben tek başıma deneme yaptım, ayarları öğrendim, ışığı konuştuk vs. Cuma günü Türkiye ekibi ve İskoçya’dan katılan sevgili Deli Anne sabah saatlerinde deneme bağlantısı yaparken benim totomda pireler uçuşuyordu.

Sabah 5’te bir güzel uyandım. Üstümde gömlek, altımda pijama (Şaka şaka. Altıma kot giydim. Evden çalıştığım için telefonda  bile olsa görüşmeleri pijama ile yapmamaya alıştım) makyajı yetiştirmeye çalışırken Hangout’a bağlandım. Bu arada bir önceki gün gün aydınlıkken ayarladığımız ışık işi olmadı çünkü sabah güneş doğmamış ve hava karanlıktı. Yer lambasını bir şekilde kameraya parlamayacak şekilde ayarladım. Tabi tüm bu makyaj ve ışık uğraşı, sabahın köründe şiş gözlerime fayda etmedi.

Teknik detayların ötesinde şimdiye kadar bloglarını ve instagram hesaplarını takip ettiğim ve hatta bazen mailleştiğimiz 6 sevgili blogger anne (devletşah, leileo, çocuklahayat, slingomom, yeterliannebabalık ve delianne) ile de görüşmüş ve tanışmış oldum. Sohbet gerçekten çok keyifli oldu. Herkes çok güzel şeyler kattı. Ben de ailenizin sportif blogger’ı olarak evde spor yapmanın incelikleri ve Amerika’da Türk mutfağından  beslenen çocuklarım hakkında konuştum.

Bu da ilginizi çekebilir:  PratikAnne.com Blog Ödülleri'nde oylarınızı bekliyor

Program 6:30 u biraz geçe bitti. Tebrik, teşekkür derken muhabbet bitmesin istedim ama vazife beni bekliyordu. Hemen Kıpırcan’ı uyandırıp güne hızlı bir şekilde devam ettim. Normalde her sabah mor göz altları, ruh beyazı surat ve şapka yoksa Kımılnaz’ın prenses tacını taktığım yataktan kalkıldığı gibi dağınık saçla boy gösterdiğim otobüs durağına 2 senedir ilk kez ful makyaj vesaçlar taranmış gidince servis görevlisi bayan “Bugün tacınızı takmanızı unutmuşsunuz Kraliçem” dedi.

Sunucu / moderatör Devletşah zaten işin profesyöneli. Pratik balkabaklı cheesecake tarifi de çok leziz görünüyordu. Şirinlik muskası Sufi’nin desteğini de unutmamak lazım.Google Hangout ve Ülker İçim ekibi de çok profesyonel ve yardımcıydı.

Devletşah
Google + Hangout’lara salı günleri devam ediyor. Onun Facebook ve Twitter hesabından linkleri takip etmenizi tavsiye ederim.

Programın kayıtlı videosunu yukarıda seyredebilirsiniz. Sonuna kadar izleyin, çünkü ben en son konuşuyorum. Çok klişe bir şekilde bağlayacağım ama bu tecrübe için gerçekten çok teşekkür ederim.

 


Etiketler:
Kategoriler: Havadisler

«       |       »




"Ülker İçim’in Annelerle Google + Hangout Deneyimi" için 6 Yorum yapılmış.

  1. nimet says:

    seni ilk defa gördüm inanilmaz mutlu oldum yılardır tecrübelerinden faydalanan biri olarak..

  2. Cocuklacocuk says:

    Ne güzel bir etkinlik olmuş kraliçem 🙂 Sizi görmek dinlemek güzeldi.

    • Pratik Anne says:

      Cok cok tesekkurler. Yahu ne kralicesi 🙂 Benden olsa olsa kulkedisi olur. Hem de sindirellasiz hali. Ehhehe!

  3. Sebnem says:

    Ben de izledim programi,cok hostu.sizi de ilk defa canli gorme imkanim oldu.tesekkurler bu yazi icin de 😉

  4. elif says:

    çok mutlu oldum sizleri canlı görmekten,deli anneyi özellikle çok merak ediyordum:)siz de çok genç çok hoş ve çok fit duruyorsunuz pratik annemiz.söylemeden geçemiycem dişleriniz ışıl ışıl,kıskandım:)

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne