Gelinin Türkçesi Projesi / Turkish of the Bride Project

Jan 06, 2012 - 1 Yorum

Daha Kıpırcan doğmadan evvel şansıma denk geldiğim, Amerika’nın dört bir köşesinde yaşayan, Amerika’da hamilelik, doğum, bebek ve çocuk büyütmek konusunda birbirimize 7 seneden uzun süredir destek olduğumuz bir anne grubumuz var. Bu gruptaki annelerden birinin İstanbul/New York hattında sürdürdüğü, yurtdışında yaşamayı seçmiş kadınlar ile ilgili bir belgesel projesinden bahsetmek istiyorum.

Secil Kacar Cornick’in, Hilal Gergin Baysal ile beraber üzerinde çalıştıkları Gelinin Türkçesi Projesi / Turkish of the Bride Project, gelin olarak yurtdışına gitmeyi seçmiş kadınlarla, onların tecrübelerini paylaştıkları bir belgelsel çalışması. Türkiye’den Amerika’ya gelmiş gelinler ve Amerika’dan Türkiye’ye gitmiş gelinlerin kültürel, sosyal, ekonomik ve aklınıza gelebilecek her alanda karşılaştıkları yenlikler, farklılıklar, güzellikler ve zorlulukları incelemeyi amaçlayan bu belgeselin çekimleri İstanbul ve New York’da yapılıyor.

Proje bunların yanında ayrıca iki kültürle yetişmiş çocukların bakış açılarını da bu belgesele eklemeyi amaçlıyor.

Siz de Amerika’da yaşayan bir Türk gelinseniz veya İstanbul’da yaşayan Amerikalı gelin tanıyorsanız, bu projenin bir parçası olmak istiyor ve de projeye destek olacak kişi ve kuruluşları biliyorsanız aşağıdaki linkleri ve Seçil ve Hilal’in iletişim bilgilerini doğru kişlere ulaştırarak bu projeyi zenginleştirebilirsiniz. İstanbul veya New York’da yaşamıyorsanız bile, ilgilendiğiniz, sizinle alakalı gördüğünüz bölümlere yorum bırakmanızı tavsiye ediyorum. Etrafımızdaki tüm yurtdışına gelin gitmiş veya Türkiye’ye gelin gelmiş eşe dosta duyuralım.

Ayrıca bu proje için bir de New York City’de stajyer aranıyor: “NY City’de, tv/film yapimi, grants & budgets ile hasir nesir, kalemi kuvvetli bir intern ariyoruz. Ingilizcesi iyi bir Turk olursa super olur, ama konuya hakim sadece Ingilizce calisacak biri de olabilir.”

Turkish of the Bride Websitesi
Turkish of the Bride Facebook Sayfası
Projeye destek verebilecek ilgili kurum ve kişiler ile irtibat

Bu da ilginizi çekebilir:  Özgürlük

 


Etiketler: , ,

Benzer Yazılar:
  • Girişimci Anneler – Anneysen.com
  • Girişimci Anneler – Iraz Toros Suman
  • Girişimci Anneler – Girişimci Anne.com
  • Girişimci Anneler – Çocuk Odasına Resimler
  • Girişimci anneler

  • «       |       »




    "Gelinin Türkçesi Projesi / Turkish of the Bride Project" için 1 Yorum yapılmış.

    1. Secil says:

      Sevgili Pratik Anne, cok tesekkurler projemize burada yer verdigin icin.

      ABD’de yasayan ve burali biriyle evlenmis Turk kadinlarinin deneyimlerini, iki kulturle ilgili, kendini Ingilizce ifade etmekle ilgili, bu kultur icinde cocuk buyutmek veya meslegini icra etmekle ilgili… dusuncelerinizi, degerlendirmelerinizi bizimle paylasirsaniz, cok seviniriz. Bu sekilde hem belgeselimizin icerigi gelisir, hem de ortak konulari herkesin katilimina acik blogumuzdan konusup dertlesebiliriz. Tesekkurler!

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne